573
Το μοιραίο ξενοδοχείο στη Ρόδο, όπου οι δύο Γαλλίδες βρήκαν τραγικό θάνατο | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ/ ΧΑΡΗΣ ΖΑΜΠΕΤΟΥΛΑΣ

Τραγωδία στη Ρόδο: πνίγηκαν σε πισίνα δύο νεαρές αδελφές από τη Γαλλία – «Δεν γνώριζαν κολύμπι»

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2019, 07:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 01/08/2019, 12:00
Το μοιραίο ξενοδοχείο στη Ρόδο, όπου οι δύο Γαλλίδες βρήκαν τραγικό θάνατο
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ/ ΧΑΡΗΣ ΖΑΜΠΕΤΟΥΛΑΣ

Τραγωδία στη Ρόδο: πνίγηκαν σε πισίνα δύο νεαρές αδελφές από τη Γαλλία – «Δεν γνώριζαν κολύμπι»

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2019, 07:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 01/08/2019, 12:00

Δύο αδελφές από τη Γαλλία, 16 και 19 ετών, που ήταν στην Ελλάδα για διακοπές μαζί με την οικογένειά τους, βρήκαν τραγικό θάνατο στη Ρόδο, στην πισίνα ξενοδοχείου στην περιοχή της Ιαλυσού.

Οι δύο κοπέλες βρέθηκαν νεκρές στην πισίνα του ξενοδοχείου λίγο πριν τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης.

Το ΕΚΑΒ που κλήθηκε παρέλαβε αρχικά μία κοπέλα που ήταν στην επιφάνεια της πισίνας και είχε ακόμα τις αισθήσεις της. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν να την κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε λίγη ώρα αργότερα. Οι διασώστες παρέλαβαν τη δεύτερη κοπέλα που ήταν μέσα στην πισίνα, αλλά ήταν ήδη νεκρή.

Πώς συνέβη η τραγωδία

Οι κοπέλες ήταν στην Ελλάδα με τους γονείς του και τις δύο αδελφές τους, μία μικρότερη και μία μεγαλύτερη από τις ίδιες.

Η εξαμελής οικογένεια είχε γευματίσει κανονικά λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Από το τραπέζι του εστιατορίου αποχώρησαν λίγο μετά τις 3:30 ενώ στη συνέχεια πήγαν στα δωμάτιά τους. Μετά τις 5 οι δύο αδελφές μετέβησαν στον χώρο της πισίνας.

Στη διάρκεια του χρόνου που μεσολάβησε, σύμφωνα με τα στοιχεία της «Ροδιακής», οι κοπέλες γευμάτισαν και πάλι με γλυκά και άλλα σνακ από μπουφέ που υπήρχε στο ξενοδοχείο, όπως προκύπτει και από τις κάμερες ασφαλείας.

Το ξενοδοχείο διαθέτει τρεις πισίνες. Τα κορίτσια, προφανώς επειδή δεν ήξεραν κολύμπι, προτιμούσαν την πισίνα με βάθος 1 μέτρο και 20 εκατοστά. Λίγο μετά τις 6:10 έφθασαν εκεί, αλλά δεν βρήκαν ελεύθερη ξαπλώστρα στην πισίνα αυτή και αναγκάστηκαν να πάνε στην αμέσως μεγαλύτερη, το ύψος της οποίας ξεπερνά τα 2 μέτρα.

Εκεί, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, αφού μπήκαν μέσα, πιθανόν πανικοβλήθηκαν όταν έφθασαν σε σημείο που δεν πατούσαν τα πόδια τους στον πάτο και τότε η μία προσπαθούσε να κρατηθεί ή να σώσει την άλλη με αποτέλεσμα να χαθούν και οι δύο.

Ο ναυαγοσώστης είχε σχολάσει στις 6 το απόγευμα και το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε και έφθασε στο σημείο στις 6:20.

Είναι τραγική η λεπτομέρεια που αναφέρει η «Ροδιακή» ότι η 16χρονη εντοπίστηκε ζωντανή αλλά δεν κατέστη δυνατό να διασωθεί. Ωστόσο την ίδια στιγμή η αδελφή της ήταν νεκρή στον πάτο της πισίνας χωρίς αρχικά να την εντοπίσει κανένας!

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας υπηρεσίας που έδωσε εντολή στους αξιωματικούς του ΑΤ Ιαλυσού να προχωρήσουν στη σύλληψη των υπευθύνων του ξενοδοχείου και να πραγματοποιήσουν έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν τις δύο κοπέλες στον θάνατο.

Ο διευθυντής και ο ναυαγοσώστης (ο οποίος δεν βρισκόταν εκεί, καθώς είχε λήξει το ωράριο του) πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα Πέμπτη στον εισαγγελέα της Ρόδου, που θα αποφασίσει εάν ασκηθούν εναντίον τους κατηγορίες.

Επικοινωνία Θεοχάρη με τον πρεσβευτή

Με αφορμή το τραγικό συμβάν στη Ρόδο ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης επικοινώνησε χθες το βράδυ με τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Ελλάδα Κριστόφ Σαντεπί.

Ο υπουργός μετέφερε τη θλίψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του ιδίου, για το χαμό των δυο νέων κοριτσιών στην πισίνα. Ακόμη, τον ενημέρωσε ότι η κινητοποίηση του υπουργείου είναι άμεση και έχει επιληφθεί των ενεργειών.

Με τη σειρά του ο πρεσβευτής εξέφρασε την ικανοποίηση για την άμεση αντίδραση.

Δεύτερο περιστατικό στο Ηράκλειο

Σχεδόν ταυτόχρονα με το περιστατικό στη Ρόδο ένα κοριτσάκι 8 ετών από το Ισραήλ που έκανε διακοπές με την οικογένεια του σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου στο Ηράκλειο πνίγηκε στην πισίνα, μπροστά στα τρομοκρατημένα μάτια μελών της οικογένειάς του και άλλων τουριστών.

Το κορίτσι ήταν σε κατάσταση ανακοπής μετά από πνιγμό. Επί 20 λεπτά τρεις γιατροί επιχειρούσαν να το επαναφέρουν, ενώ η προσπάθεια συνεχίστηκε και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για την παρουσία ή μη ναυαγοσώστη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...