536
Ο Μάικ Γιανγκ άρχισε να κάνει καριέρα στα 58 | Mike Yung / Facebook

Τραγουδούσε 40 χρόνια στο μετρό της Νέας Υόρκης ώσπου…

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2018, 11:20
Ο Μάικ Γιανγκ άρχισε να κάνει καριέρα στα 58
|Mike Yung / Facebook

Τραγουδούσε 40 χρόνια στο μετρό της Νέας Υόρκης ώσπου…

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2018, 11:20

Ο Τζον Ρόμπερτς είναι οδηγός ταξί στη Νέα Υόρκη. Κάθε βράδυ κατά τη διάρκεια της βάρδιας του για περίπου μια ώρα παρκάρει το κίτρινο ταξί του στην άκρη του δρόμου, βγάζει την κιθάρα του από το πορτμπαγκάζ και παίζει μουσική. Επίσης στο iPad που υπάρχει στο ταμπλό του αυτοκινήτου του έχει αποθηκεύσει μουσικά κομμάτια σε δικές του διασκευές. Είναι ταλαντούχος γράφει ο Γουίλ Πάβια, ανταποκριτής των Times του Λονδίνου στη Νέα Υόρκη.

Το πρόβλημά του, όμως, είναι ότι ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα καλός στα οικονομικά και στο μάνατζμεντ του εαυτού του, όπως θα έκανε ένας επαγγελματίας μουσικός. Παρ’ όλα αυτά, στα πενήντα του, και μετά από δεκαετίες στο τιμόνι του ταξί, ο Ρόμπερτς εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα μπορούσε να τα καταφέρει. Τώρα, άλλωστε, υπάρχει ένα σοβαρό παράδειγμα για όσους παίζουν μουσική σε ταξί ή τραγουδούν στο μετρό της Νέας Υόρκης.

Ο Μάικ Γιανγκ στα ημιτελικά του America’s Got Talent (Facebook / Mike Yung)

Αυτό το φθινόπωρο, ο Μάικ Γιανγκ, ένας 58χρονος τραγουδιστής από το Μπρούκλιν, θα κάνει περιοδεία στις ΗΠΑ ενώ επιπλέον θα δώσει  παραστάσεις στο Λονδίνο και στο Παρίσι. Ο Γιανγκ είχε περάσει σχεδόν 40 χρόνια τραγουδώντας στο μετρό της Νέας Υόρκης, όταν δύο τύποι από τη μουσική βιομηχανία του Λος Αντζελες βρέθηκαν στην αποβάθρα του στο Λόουερ Μανχάταν.

Ο Μπραντ Κούρτσμαν και ο Ντάνι Κινγκ, της εταιρείας «GLHF Management», έκαναν ένα βίντεο ενώ ο Γιανγκ τραγουδούσε το «Unchained Melody». Και αμέσως το βίντεο έγινε viral.

Η εξαιρετική φωνή του Γιανγκ είχε αναγνωριστεί πολύ πριν. Στα 16 του, μάλιστα, υπέγραψε συμβόλαιο με μια δισκογραφική εταιρία. «Συνεργάστηκε με την Ετα Τζέιμς και τον Λούθερ Βαντρος, όμως η δισκογραφική εταιρία πτώχευσε πριν από την κυκλοφορία του δίσκου που είχε κάνει» δήλωσε ο Κούρτσμαν.

Στη συνέχεια ο Γιανγκ πήγε να δουλέψει στον δήμο. Μετά προσπάθησε να τραγουδήσει στο μετρό και μέσα σε μια μέρα έβγαλε περισσότερα χρήματα από ό, τι κέρδιζε για δουλειά μιας εβδομάδας στο τμήμα πάρκων. Ετσι έγινε τραγουδιστής του μετρό.

«Δεν το εγκατέλειψε ποτέ τα τελευταία 40 χρόνια» δήλωσε ο Κούρτσμαν. Βέβαια, το μετρό δεν ήταν πάντα ένας εύκολος τόπος για να κερδίζει κανείς τα προς το ζην: ο Γιανγκ λέει ότι τον μαχαίρωσαν εννέα φορές. Επίσης δεν έχει ιδέα πώς λειτουργεί η σύγχρονη μουσική βιομηχανία. «Ο Μάικ δεν ήξερε καν τι θα πει viral την πρώτη φορά που του το είπαμε» είπε ο Κούρτσμαν, «Δεν είχε πρόσβαση στα social media, ούτε τραπεζικό λογαριασμό».

Οι Κούρτσμαν και Κινγκ έγιναν οι μάνατζερ του Μάικ Γιανγκ και τον βοήθησαν να δημιουργήσει ένα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ομως ακόμη και μετά τις εμφανίσεις του στην τηλεοπτική εκπομπή του Τζέιμς Κόρντεν και στο «America’s Got Talent», ο Γιανγκ εξακολουθούσε να αγωνίζεται να κλείσει μια συμφωνία για ένα δίσκο.

«Πολλές εταιρείες δίσκων δήλωσαν ότι ήταν κάπως μεγάλος, δεν ήξεραν αν θα μπορούσε να συνδεθεί με ανθρώπους», είπε ο Κούρτσμαν, «Αυτό που συνειδητοποιήσαμε, όμως, είναι ότι τα τελευταία 35 χρόνια, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν δει τον Μάικ στο μετρό».

Ετσι αποφάσισαν να κάνουν ένα άλμπουμ με τη μέθοδο του crowdfunding. Και μάζεψαν σχεδόν 90.000 δολάρια! Ανακοίνωσαν επίσης μια περιοδεία με ημερομηνίες στην Ευρώπη. Ο Γιανγκ θα παίζει με έναν κιθαρίστα που ονομάζεται Σούντα Σακομότο. Πώς τον βρήκε; Είδαν ο ένας τον άλλο ενώ έπαιζαν μια μέρα στο μετρό.

3 years ago this video started it all. IIm going on tour across the country. 2 shows already sold out!22 Cities – Get Tickets Here –> bit.ly/ConcertsMYungListen to me on Spotify –> spoti.fi/2LQ9AkXMore Videos on my Youtube –> http://bit.ly/MYungYTWhat show will I see you at?I owe everything to my fans. They shared this video to make it go viralThey voted and got me to the semis of AGTThey raised money for my albumThey even helped my family keep our houseThey are the reason I never gave up This tour is for them and everyone who has supported me my whole life. We hope to put on a show you never forget. If you’d like to see the cities I’m playing on the Never Give Up Tour, click herehttps://bit.ly/2O22KdQ

Geplaatst door Mike Yung op Dinsdag 31 juli 2018

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...