249
Μακάβρια παιχνίδια της μοίρας: ο Τζέισον, ένας χαρούμενος άνθρωπος, όταν αντιμετώπισε δεύτερη φορά το τζιχαντιστικό μένος δεν μπόρεσε να επιζήσει... | Courtesy I-Dev International/Handout via REUTERS

Τραγική μοίρα: σώθηκε στους Δίδυμους Πύργους, σκοτώθηκε στην Κένυα από τους τζιχαντιστές

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2019, 17:26
Μακάβρια παιχνίδια της μοίρας: ο Τζέισον, ένας χαρούμενος άνθρωπος, όταν αντιμετώπισε δεύτερη φορά το τζιχαντιστικό μένος δεν μπόρεσε να επιζήσει...
|Courtesy I-Dev International/Handout via REUTERS

Τραγική μοίρα: σώθηκε στους Δίδυμους Πύργους, σκοτώθηκε στην Κένυα από τους τζιχαντιστές

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2019, 17:26

Ο αμερικανός υπήκοος Τζέισον Σπλίντερ, 41 ετών, εβραϊκής καταγωγής, περιλαμβάνεται στα θύματα των σομαλών τζιχαντιστών που αιμοτοκύλισαν το Ναϊρόμπι.

Η «μαύρη τύχη» του έγκειται στο γεγονός ότι είχε γνωρίσει και στο παρελθόν τον τρόμο του ισλαμιστικού φανατισμού.

Μάλιστα η φρίκη που έζησε τότε είχε ασύλληπτες διαστάσεις, αφού μιλάμε για την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Τότε, στην τρομερή επίθεση των τζιχαντιστών του Ομπάμα μπιν Λάντεν εναντίον των Διδύμων Πύργων της Νέας Υόρκης, ο Τζέισον είχε σωθεί, χθες όμως, στην Αφρική, δεν τα κατάφερε.

Στην Κένυα ο Σπλίντερ βρισκόταν ως διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής εταιρείας I-DEV International, μιας επιχείρησης που ο ίδιος ίδρυσε και η οποία ειδικεύεται σε έργα βιώσιμης ανάπτυξης.

Στον όλεθρο της Νέας Υόρκης

Το 2001 ο Τζέισον εργαζόταν ως αναλυτής στην εταιρεία Salomon Smith Barney/Citygroup στη Νέα Υόρκη όταν επιτέθηκαν με τα αεροσκάφη οι τζιχαντιστές.

Φωτογραφία του Facebook: αναμνήσεις από τις ορειβατικές εξορμήσεις του Τζέισον

Η εταιρεία ήταν εγκατεστημένη σε έναν από τους δύο ουρανοξύστες του World Trade Center οι οποίοι καταστράφηκαν.

Ο αδελφός του, Τζόναθαν, ανακοίνωσε τον θάνατό του στο Facebook ως εξής: «Με συντριβή ανακοινώνω ότι ο αδελφός μου Τζέισον Σπλίντερ πέθανε το πρωί κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης στο Ναϊρόμπι. Ο Τζέισον υπήρξε ένας από τους επιζήσαντες, ένας μαχητής της 11ης Σεπτεμβρίου».

Η μητέρα του, Σάρα Σπλίντερ, δήλωσε στο NBC News ότι ο γιος της «προσπαθούσε να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες οικονομίες του Τρίτου Κόσμου». Και συμπλήρωσε: «Θα μας λείψει πολύ και είναι λυπηρό το γεγονός ότι κάποιος τόσο νέος και έξυπνος άνθρωπος σκοτώθηκε από την τρομοκρατία».