303
Ο... λαλίστατος εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης, o οποίος τη μία αποβάλει τον Κουίκ από τις τάξεις του κόμματος και την άλλη τον κρατά | Γραφείο Τύπου Ανεξάρτητων Ελλήνων

Τραγέλαφος στους ΑΝΕΛ! «Τελικά δεν θα τιμωρήσουμε τον Κουίκ»

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2018, 16:05
Ο... λαλίστατος εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης, o οποίος τη μία αποβάλει τον Κουίκ από τις τάξεις του κόμματος και την άλλη τον κρατά
|Γραφείο Τύπου Ανεξάρτητων Ελλήνων

Τραγέλαφος στους ΑΝΕΛ! «Τελικά δεν θα τιμωρήσουμε τον Κουίκ»

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2018, 16:05

Η τρικυμία εν κρανίω που ταλαιπωρεί εδώ και μήνες τον πρόεδρο και τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων «χτύπησε κόκκινο» με το θέμα του Τέρενς Κουίκ που τη μία στιγμή «έθετε εαυτόν» εκτός κόμματος, επειδή θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, και την άλλη έμενε μέχρι νεωτέρας. Και όλα αυτά μέσα σε λιγότερο από 12 ώρες!

Βασικός εκφραστής της αστείας -κατά γενική ομολογία- εικόνας που εξέπεμψε για μία ακόμη φορά ο ελάσσων κυβερνητικός εταίρος, δεν ήταν άλλος από τον εκπρόσωπο του κόμματος Θεόδωρο Τοσουνίδη, ο οποίος το βράδυ της Πέμπτης βγήκε να πει σε ζωντανή μάλιστα σύνδεση  ότι ο Τέρενς Κουίκ «έθεσε εαυτόν εκτός κινήματος, παραβιάζοντας αρχές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων», και λίγες ώρες μετά αναίρεσε κάθε λέξη του.

Μέσα από τον πάντα φιλικό δίαυλο της ΕΡΤ, ο κ. Τοσουνίδης μάς ενημέρωσε ότι (τελικά) δεν έχουν ληφθεί πειθαρχικά μέτρα σε βάρος του υφυπουργού Εξωτερικών. Και για να γίνει πιο πειστικός, ισχυρίστηκε ότι κατά την προηγούμενη δήλωσή του απλώς περιέγραψε τα γεγονότα, αλλά ποτέ -όπως επέμεινε- δεν προανήγγειλε, ούτε ανήγγειλε πειθαρχικά μέτρα, γιατί δεν υπάρχουν!

Το μόνο όμως που «δεν υπάρχει» είναι η ελαφρότητα στην αντίδραση και τον λόγο του εκπροσώπου του κόμματος, που πρώτα βγήκε να αποπέμψει -με συνοπτικές διαδικασίες- τον υφυπουργό της κυβέρνησης και μετά είπε «συγγνώμη λάθος, δεν το εννοούσα ακριβώς».

Το τι μεσολάβησε παραμένει άγνωστο, αν και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η εντολή ανασκευής ήρθε από ψηλά, δηλ. τον ίδιο Πάνο Καμμένο.

Για το «περιτύλιγμα» του φιάσκου της αποπομπής Κουίκ, πάντως, ο κ. Τοσουνίδης θέλησε να επισημάνει ότι πλέον είναι καιρός όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους (έναντι της συμφωνίας, αλλά και της συμβίωσης με τον ΣΥΡΙΖΑ), ενώ πηγές των ΑΝΕΛ ήρθαν να σημειώσουν πως ό,τι κι αν συμβεί, στο θέμα των Πρεσπών θα τηρηθεί κομματική πειθαρχία.

Το θέμα είναι από ποιους, καθώς με την εικόνα τραγέλαφου που εκπέμπουν οι ΑΝΕΛ, το ερώτημα είναι ποιοι θα ακολουθήσουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...