684
Το γήπεδο του Παναθηναϊκού ετοιμάζεται για τις επετειακές εκδηλώσεις των 50 ετών από το Γουέμπλεϊ | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Τραγέλαφος: Απαγόρευση συναθροίσεων στη λεωφ. Αλεξάνδρας – Κανονικά οι εκλογές λέει η ΕΟΚ

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2021, 14:04
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 28/05/2021, 19:45
Το γήπεδο του Παναθηναϊκού ετοιμάζεται για τις επετειακές εκδηλώσεις των 50 ετών από το Γουέμπλεϊ
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Τραγέλαφος: Απαγόρευση συναθροίσεων στη λεωφ. Αλεξάνδρας – Κανονικά οι εκλογές λέει η ΕΟΚ

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2021, 14:04
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 28/05/2021, 19:45

Επίκεντρο μιας ιδιότυπης κρίσης έγινε ξαφνικά το ιστορικό γήπεδο του Παναθηναϊκού στη λεωφ. Αλεξάνδρας. Αιτία η απόφαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης να διεξάγει εκεί, την προσεχή Κυριακή, τις εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ –ένα ήδη ακανθώδες ζήτημα– με τη συμμετοχή 600 (!) συνέδρων, ενώ παράλληλα χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟ αναμένεται να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από τη συμμετοχή της ομάδας στον τελικό του Γουέμπλεϊ (Αγιαξ – Παναθηναϊκός 2-0, 2 Ιουνίου 1971).

Μπροστά σε αυτόν τον εκρηκτικό συνδυασμό, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε την Παρασκευή σε απαγόρευση κάθε υπαίθριας δημόσιας συνάθροισης στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Λεωφ. Αλεξάνδρας, Παναγή Κυριακού, Αναστασίου Τσόχα και Κόνιαρη -γύρω δηλαδή από το γήπεδο του Παναθηναϊκού-, από τις 6 π.μ. της Κυριακής 30 Μαΐου έως τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Οπως ανέφερε σε ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ., η απαγόρευση επιβάλλεται καθώς υπάρχει «σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην εν λόγω περιοχή», ενόψει:

1. Της διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης και διενέργειας αρχαιρεσιών για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και της συμμετοχής σε αυτήν 600 συνέδρων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης».

«Επιπλέον, κατόπιν σχετικών πληροφοριών και αναρτήσεων στο Διαδίκτυο υπάρχει σοβαρός κίνδυνος επεισοδίων κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, λόγω του κλίματος έντασης που επικρατεί μεταξύ των υποψηφίων» τονίζει η ΕΛ.ΑΣ.

2. Της συγκέντρωσης επί της οδού Παναθηναϊκού, έξω από τη Θύρα 13 του Γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης» (όπου πρόκειται να διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση), περί των 2.000 οργανωμένων οπαδών της ομάδας του Παναθηναϊκού, στο πλαίσιο εορτασμού για την συμπλήρωση 50 ετών από την συμμετοχή στο τελικό της διοργάνωσης του κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης στο στάδιο Γουέμπλεϊ με αντίπαλο τον Άγιαξ, καθώς -όπως προσθέτει η ΕΛ.ΑΣ.- σε κοντινή απόσταση με τον τόπο των ανωτέρω συναθροίσεων υπάρχουν σύλλογοι και λέσχες αντιπάλων ομάδων.

Παρ’ ολα αυτά η ΕΟΚ ανακοίνωσε πως οι εκλογές και η Γενική Συνέλευση θα γίνουν κανονικά στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης»:

«Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και δημιουργίας σύγχυσης διευκρινίζουμε και τονίζουμε, σύμφωνα και με την από 28/5/2021 απόφαση της Δ/νσης Αστυνομίας Αθηνών, ότι η επικείμενη Γ.Σ. της 30/5/2021 “θα πραγματοποιηθεί στο Γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης” κανονικά σε ιδιωτικό περιτοιχισμένο χώρο. Καλούμε τα σωματεία – μέλη να προσέλθουν κανονικά τηρώντας τις σχετικές οδηγίες και το υγειονομικό πρωτόκολλο» τονίζει η ΕΟΚ στην ανακοίνωσή της.

Η ειρωνεία είναι ότι αργότερα το απόγευμα της Παρασκευής, οι επιτροπή των λοιμωξιολόγων άναψαν… κόκκινο στις εκλογοαπολογιστικές Συνελεύσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 150 άτομα, όπερ σημαίνει ότι δεν μπορούν να διεξαχθούν οι εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης με φυσική παρουσία. Οι διαδικασίες μπορούν να διεξαχθούν μόνο με ψηφιακά μέσα.

Αναλυτικά:

«H “Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19” έπειτα από ομόφωνη εισήγηση της “Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες” στη σημερινή της συνεδρίαση και σε ότι αφορά στα θέματα αθλητισμού, αποφάσισε να επιτρέψει τα εξής:
– Από 31/05/2021 τη λειτουργία των Γυμναστηρίων με το ήδη εγκεκριμένο σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο (θα υπάρξουν αλλαγές στο πρωτόκολλο σε σχέση με συγκεκριμένους τύπους ασκήσεων, κατά τις οποίες δεν είναι δυνατή η χρήση μάσκας).
– Από 31/05/2021 τη χρήση των γηπέδων 5Χ5 και γηπέδων μπάσκετ (σε υπαίθριους χώρους) από ερασιτέχνες αθλούμενους με τις προϋποθέσεις, που ισχύουν και για τους αθλητές και ειδικότερα με εβδομαδιαίο self test, τήρηση περιορισμών χωρητικότητας, καταλόγου εισερχομένων και όλων των υγειονομικών μέτρων.
– Από 01/06/2021 τις διοργανώσεις εκτός σταδίων (εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων) με προϋποθέσεις -μέχρι 300 άτομα ανά μπλοκ εκκίνησης 50 ατόμων, με rapid test ή pcr, ηλεκτρονικές εγγραφές, χωρίς απονομές, χωρίς θεατές, με χρήση μάσκας πριν την εκκίνηση και μετά τον τερματισμό κλπ.
Επιπλέον, σε ότι αφορά στις πάσης φύσεως εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις και εκλογές αιρετών εκπροσώπων, αυτές θα διενεργούνται δια ζώσης -σύμφωνα με το εγκεκριμένο πρωτόκολλο περί Συνεδρίων- εφόσον τα εγγεγραμμένα μέλη δεν υπερβαίνουν τα 150.
Στις περιπτώσεις που τα μέλη είναι 150 και άνω, τόσο οι εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις όσο και οι εκλογές θα διεξάγονται με ψηφιακά μέσα.
Εξαιρούνται μόνο οι εκλογικές διαδικασίες, οι οποίες έχουν ήδη εκκινήσει με επιστολική ψήφο κι έχουν υποβληθεί σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας.
Περισσότερα, για τις αθλητικές δραστηριότητες, στις Διευκρινιστικές Οδηγίες της ΓΓΑ, οι οποίες θα εκδοθούν μετά από τη δημοσίευση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News