157
Ερντογάν και Τραμπ κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρώτου στις ΗΠΑ | Reuters

Τραμπ σε Ερντογάν: Η ανάμειξη στη Λιβύη περιπλέκει την κατάσταση

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2020, 21:45
Ερντογάν και Τραμπ κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρώτου στις ΗΠΑ
|Reuters

Τραμπ σε Ερντογάν: Η ανάμειξη στη Λιβύη περιπλέκει την κατάσταση

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2020, 21:45

Με τη διεθνή κοινότητα να εκφράζει ανοιχτά την ανησυχία της για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο μετά την υπογραφή των μνημονίων Άγκυρας – Τρίπολης, αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλαν και οι ΗΠΑ μετά την έγκριση του νομοσχεδίου από την τουρκική Εθνοσυνέλευση για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε επικοινωνία που είχε με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τάχθηκε ενάντια στην «ξένη ανάμειξη» στην Τρίπολη.

«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν διμερή και περιφερειακά ζητήματα. Ο πρόεδρος Τραμπ τόνισε ότι η ξένη ανάμειξη περιπλέκει την κατάσταση στη Λιβύη», ανέφερε η αμερικανική προεδρία στη σύντομη ανακοίνωση που εξέδωσε.

Παράλληλα Τραμπ και Ερντογάν συμφώνησαν για την ανάγκη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ, μια ημέρα μετά την επίθεση από συριακές δυνάμεις με πυραύλους που έπληξαν σχολείο στη συριακή επαρχία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον εννέα άμαχοι, μεταξύ τους και πέντε παιδιά, να χάσουν τη ζωή τους.

«Οι ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ, στη Συρία, για την προστασία των αμάχων», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...