275
Ο Τραμπ, κατά τη συνέντευξή του στον άκρως συμβολικό για τους Αμερικανούς χώρο του μνημείου του Λίνκολν | REUTERS/Joshua Roberts

Τραμπ ο αισιόδοξος: «Θα έχουμε εμβόλιο για τον κορονοϊό μέσα στο 2020»

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2020, 07:59
Ο Τραμπ, κατά τη συνέντευξή του στον άκρως συμβολικό για τους Αμερικανούς χώρο του μνημείου του Λίνκολν
|REUTERS/Joshua Roberts

Τραμπ ο αισιόδοξος: «Θα έχουμε εμβόλιο για τον κορονοϊό μέσα στο 2020»

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2020, 07:59

Παρά το όσα λένε οι επιστήμονες που είναι εκ των πραγμάτων και εκ της θέσεώς τους επιφυλακτικοί και αποφεύγουν τα χρονοδιαγράμματα, ο Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε την Κυριακή ότι θα είναι διαθέσιμο μέσα στο 2020 εμβόλιο εναντίον του κορονοϊού. Ασφαλώς είναι μια υπεραισιόδοξη και ενδεχομένως αντιεπιστημονική πρόβλεψη αλλά βολεύει στην πολιτική: Ο Τραμπ έχει μπροστά του τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου και θέλει με κάθε θυσία να έχει ένα καλό αφήγημα που θα «ισοσκελίσει» την εγκληματική αμέλειά του στην αρχή της πανδημίας.

Κατά τη διάρκεια ειδικής εκπομπής του πάντα φιλόξενου σε ρεπουπμπλικανούς πολιτικούς τηλεοπτικού δικτύου Fox News, σκηνοθετημένης ειδικά μπροστά στο εμβληματικό μνημείο του Αβραάμ Λίνκολν στην Ουάσιγκτον, ο αμερικανός πρόεδρος είπε:

«Οι γιατροί θα πουν: “δεν θα έπρεπε να το λέτε αυτό”. Λέω αυτό που νομίζω».

«Πιέζουμε πολύ δυνατά, πολλοί όμιλοι της φαρμακευτικής είναι, νομίζω, πολύ κοντά» στο να αναπτύξουν εμβόλιο, πρόσθεσε.

Σε ερώτημα ποια θα ήταν η αντίδρασή του αν κάποια χώρα ανέπτυσσε εμβόλιο πριν από τις ΗΠΑ, ο Τραμπ απάντησε ότι «αυτό δεν μ’ ενδιαφέρει, θέλω απλά να έχουμε εμβόλιο που να φέρνει αποτέλεσμα».

Ο Τραμπ για ακόμη μια φορά υπεραμύνθηκε των αποφάσεων που έλαβε αφότου ξέσπασε η πανδημία: «Νομίζω πως σώσαμε εκατομμύρια ζωές», είπε.

Βρίσκονται σε εξέλιξη περίπου 100 προσπάθειες ανάπτυξης εμβολίου για την πρόληψη της ασθένειας COVID-19 σε παγκόσμιο επίπεδο, εκ των οποίων περίπου 10 στη φάση των κλινικών δοκιμών, σύμφωνα με δεδομένα της London School of Hygiene and Tropical Medicine.

Τέλος, επιμένοντας πως θέλει να ξαναρχίσει η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ κατά τρόπο συνετό, πάντως «το γρηγορότερο δυνατό», ο ένοικος του Λευκού Οίκου, που θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στην προεδρία τον Νοέμβριο, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την προοπτική της αμερικανικής οικονομίας. Το 2021 «θα είναι απίστευτο», διαβεβαίωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...