243
Τραμπ: από πρόεδρος, μια θλιβερή σκιά του εαυτού του | Reuters

Τραμπ εναντίον FDA και Pfizer με αφορμή το εμβόλιο

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2020, 21:34
Τραμπ: από πρόεδρος, μια θλιβερή σκιά του εαυτού του
|Reuters

Τραμπ εναντίον FDA και Pfizer με αφορμή το εμβόλιο

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2020, 21:34

Η ανακοίνωση για το νέο εμβόλιο κατά του κορονοϊού κρατήθηκε σκόπιμα μυστική πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου προκειμένου να του στερήσουν τη νίκη… Μία ακόμη θεωρία με την υπογραφή του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν διστάζει να εμπλέξει σε αυτή την υπόθεση εκτός από τους αντιπάλους του Δημοκρατικούς και την  φαρμακευτική εταιρία, την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ!

«Οπως έχω πει εδώ και πολύ καιρό, η Pfizer και οι άλλοι θα ανακοίνωναν τα αποτελέσματα των δοκιμών του εμβολίου μόνο μετά τις εκλογές, επειδή δεν είχαν το θάρρος να το κάνουν πριν. Ομοίως, η FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων) θα έπρεπε να το είχε ανακοινώσει νωρίτερα, όχι για πολιτικούς σκοπούς, αλλά για να σώσει ζωές!» έγραψε στο Twitter αργά τη Δευτέρα.

Τα σχόλιά του ήρθαν λίγες ώρες αφότου η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer και η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech ανακοίνωσαν ότι το υποψήφιο εμβόλιο τους για τον COVID-19 είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό κατά του νέου κορονοϊού. Ο Τραμπ, ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι «η FDA και οι Δημοκρατικοί δεν ήθελαν να έχω μια ΝΙΚΗ πριν από τις εκλογές, έτσι αντίθετα βγήκε πέντε ημέρες αργότερα – Όπως είχα πει!».

«Αν ο Τζο Μπάιντεν ήταν Πρόεδρος, δεν θα είχατε το Εμβόλιο για άλλα τέσσερα χρόνια, ούτε η FDA θα το είχε εγκρίνει τόσο γρήγορα. Η γραφειοκρατία θα είχε καταστρέψει εκατομμύρια ζωές!» ισχυρίστηκε σε μια σειρά tweets.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες δήλωσαν ότι θα υποβάλουν το υποψήφιο εμβόλιο στην FDA για επείγουσα έγκριση έως την τρίτη εβδομάδα αυτού του μήνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...