335
Πριν το audiobook, o Μπομπ Γούντγουορντ είχε κυκλοφορήσει το βιβλίο «Rage», που βασίζεται στις ίδιες συνεντεύξεις με τον Τραμπ | EPA/PETER FOLEY

Τραμπ κατά Γούντγουορντ: Ο πρώην πρόεδρος ζητεί $49 εκατ. αποζημίωση από τον δημοσιογράφο

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2023, 11:17
Πριν το audiobook, o Μπομπ Γούντγουορντ είχε κυκλοφορήσει το βιβλίο «Rage», που βασίζεται στις ίδιες συνεντεύξεις με τον Τραμπ
|EPA/PETER FOLEY

Τραμπ κατά Γούντγουορντ: Ο πρώην πρόεδρος ζητεί $49 εκατ. αποζημίωση από τον δημοσιογράφο

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2023, 11:17

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε μήνυση και αγωγή σε βάρος του Μπομπ Γούντγουορντ, του θρυλικού δημοσιογράφου που ξεσκέπασε το Γουότεργκεϊτ, επειδή κυκλοφόρησε ηχητικό βιβλίο το οποίο συμπεριλαμβάνει τις ηχογραφήσεις από τις πολύωρες συνεντεύξεις που του παραχώρησε μεταξύ του 2019 και του 2020.

Ο Τραμπ, ο οποίος στρέφεται επίσης εναντίον του εκδότη του Γούντγουορντ, του οίκου Simon & Schuster, ζητεί να του καταβληθεί αποζημίωση 49 εκατ. δολαρίων!

Οι συνήγοροι του πρώην προέδρου των ΗΠΑ ανέφεραν στην αγωγή πως το γεγονός ότι οι ηχογραφημένες συνεντεύξεις, διαρκείας οκτώ ωρών, συμπεριλαμβάνονται στη μορφή audiobook του Γούντγουορντ παραβίασε τη δέσμευση του δημοσιογράφου και συγγραφέα πως θα τις χρησιμοποιούσε «αποκλειστικά και μόνο για να γράψει βιβλίο».

Η μήνυση και αγωγή υποβλήθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Πενσακόλα  της Φλόριντα.

Ο Τραμπ καταθέτει συχνά μηνύσεις στο συγκεκριμένο δικαστήριο, όπου είχε διορίσει τον έναν από τους τρεις δικαστές που χειρίζονται υποθέσεις του αστικού δικαίου.

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε προαναγγείλει πως θα έκανε μήνυση στον δημοσιογράφο όταν κυκλοφόρησε το ηχητικό βιβλίο. Οι συνεντεύξεις ηχογραφήθηκαν «για να απομαγνητοφωνηθούν, όχι για να πουληθούν», είχε δηλώσει στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Το βιβλίο συμπεριλαμβάνει 20 συνεντεύξεις που πήρε ο δημοσιογράφος από τον πρώην πρόεδρο για διάφορα θέματα, από την πανδημία ως τη διεθνή διπλωματία. Η έντυπη μορφή του βιβλίου «The Trump Tapes», στο οποίο περιέχεται επίσης μέρος της αλληλογραφίας του Τραμπ με τον βορειοκορεάτη δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν, κυκλοφόρησε στα μέσα Ιανουαρίου.

Ο Γούντγουορντ δήλωσε στην Washington Post τον Οκτώβριο πως αν μετανιώνει για κάτι όσον αφορά τις συνεντεύξεις που πήρε για το βιβλίο, αυτό είναι πως άφησε τον πρώην πρόεδρο να ξεγλιστρήσει τον Ιούνιο του 2020 και ότι δεν τον είχε πιέσει να του απαντήσει πώς θα αντιδρούσε εάν έχανε τις εκλογές του Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς.

Ο Τραμπ θεωρείται ο βασιλιάς των μηνύσεων, καθώς του αρέσει να τις καταθέτει την μία μετά την άλλη. Συνολικά, έχει καταθέσει περισσότερες από 4.000! Μάλιστα, ο ίδιος και ο δικηγόρος του διατάχθηκαν να πληρώσουν σχεδόν ένα εκατ. δολάρια νωρίτερα αυτόν τον μήνα διότι κατέθεσαν αγωγή για υπόθεση που ομοσπονδιακός δικαστής χαρακτήρισε «εντελώς επιπόλαιη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News