262
Τραμπ και Μητσοτάκης στον Λευκό Οίκο στις αρχές Ιανουαρίου | ΑΠΕ-ΕΡΑ

Τραμπ: Ενισχυμένη σχέση ΗΠΑ και Ελλάδας – Εξαιρετικός ηγέτης ο Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2020, 23:01
Τραμπ και Μητσοτάκης στον Λευκό Οίκο στις αρχές Ιανουαρίου
|ΑΠΕ-ΕΡΑ

Τραμπ: Ενισχυμένη σχέση ΗΠΑ και Ελλάδας – Εξαιρετικός ηγέτης ο Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2020, 23:01

Τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στη νέα πρεσβευτή της Ελλάδας στις ΗΠΑ,  Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η οποία του επέδωσε τα διαπιστευτήριά της.

Ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ισχυρή στήριξή του στην αναπτυσσόμενη σχέση Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου και σημείωσε ότι η πρόσφατα κυρωθείσα από τη Βουλή συμφωνία αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ – Ελλάδας «επιβεβαιώνει τη δέσμευση των χωρών μας σε μια ενισχυμένη σχέση ασφαλείας».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τραμπ αναφέρθηκε με τα θερμότερα λόγια στην πρόσφατη επίσκεψη στις ΗΠΑ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «εξαιρετικό ηγέτη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, μέσω των μεταρρυθμίσεων, έχει συμβάλει ουσιαστικά στην επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».

Χειραψία του προέδρου των ΗΠΑ με την Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού και της ελληνικής αντιπροσωπείας στον Λευκό Οίκο

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην «εξαιρετική, ιδιαίτερα ισχυρή και ιστορική σχέση μεταξύ των δύο χωρών, η οποία ενισχύεται από τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις σε στρατιωτικά, οικονομικά και στρατηγικά θέματα».

Τέλος, ο αμερικανός πρόεδρος εξήρε το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε την ισχυρή στήριξή του στην αναπτυσσόμενη σχέση Ελλάδας,  Ισραήλ και Κύπρου, ενώ σημείωσε ότι η πρόσφατα κυρωθείσα από τη Βουλή συμφωνία αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ – Ελλάδας «επιβεβαιώνει τη δέσμευση των χωρών σε μια ενισχυμένη σχέση ασφαλείας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώην διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη διπλωματική εκπροσώπηση της χώρας μας στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...