294
O Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να δίνει πληροφορίες μέσω... twitter για κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής | REUTERS/Carlos Barria

Τραμπ: Ακύρωσα επίθεση στο Ιράν 10 λεπτά πριν γίνει – θα σκοτώνονταν 150 άνθρωποι

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2019, 17:08
O Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να δίνει πληροφορίες μέσω... twitter για κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής
|REUTERS/Carlos Barria

Τραμπ: Ακύρωσα επίθεση στο Ιράν 10 λεπτά πριν γίνει – θα σκοτώνονταν 150 άνθρωποι

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2019, 17:08

Περισσότερες πληροφορίες για τα όσα ακολούθησαν την κατάρριψη του αμερικανικού drone από το Ιράν έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ με διαδοχικές αναρτήσεις του στο Twitter σημείωσε, ότι σταμάτησε την προγραμματισμένη επίθεση των ΗΠΑ κατά του Ιράν λίγα λεπτά πριν γίνει.

Οπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό αποφάσισε να σταματήσει την επίθεση, όταν πληροφορήθηκε, ότι αυτή θα είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 150 άνθρωποι, κάτι που θα ήταν δυσανάλογο σε σύγκριση με την κατάρριψη του αμερικανικού drone.

Συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε: «Τη Δευτέρα κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο σκάφος που πετούσε σε διεθνή ύδατα. Ήμασταν έτοιμοι να ανταποδώσουμε χτυπώντας 3 στόχους, όταν ρώτησα πόσοι άνθρωποι θα πεθάνουν. 150 κύριε, ήταν η απάντηση ενός Στρατηγού. 10 λεπτά πριν το χτύπημα το ακύρωσα».

Τόνισε, ακόμη, ότι δεν βιάζεται και χαρακτήρισε τον στρατό των ΗΠΑ «μακράν τον καλύτερο στον κόσμο»«Το Ιράν δεν μπορεί ΠΟΤΕ να έχει πυρηνικά όπλα, όχι ενάντια στις ΗΠΑ και όχι ενάντια στον ΚΟΣΜΟ», έγραψε επίσης αμερικανός πρόεδρος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...