230
Στο στιγμιότυπο του 2016 ο πρόεδρος της Toyota Motor Corp. Ακιο Τογιόντα (αριστερά) και ο πρόεδρος της Suzuki Motor Corp. Οσάμου Σουζούκι δείχνουν ευτυχείς: οι εταιρείες τους σχεδίαζαν τις τωρινές εξελίξεις από καιρό | EPA

Toyota και Suzuki ενώνουν δυνάμεις για την πραγματική αυτο-κίνηση

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2019, 19:05
Στο στιγμιότυπο του 2016 ο πρόεδρος της Toyota Motor Corp. Ακιο Τογιόντα (αριστερά) και ο πρόεδρος της Suzuki Motor Corp. Οσάμου Σουζούκι δείχνουν ευτυχείς: οι εταιρείες τους σχεδίαζαν τις τωρινές εξελίξεις από καιρό
|EPA

Toyota και Suzuki ενώνουν δυνάμεις για την πραγματική αυτο-κίνηση

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2019, 19:05

H Τοyota, η μεγαλύτερη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, κατέληξε σε συμφωνία με τη μικρότερη εταιρεία Suzuki, η οποία προβλέπει ανταλλαγή μετοχών.

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι ο στόχος της ενωτικής προσπάθειας είναι καθαρά αναπτυξιακός, δηλαδή η αναζήτηση και η εφαρμογή νέων προτάσεων, κυρίως στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης βάσει των πλέον προηγμένων τεχνολογιών.

Το βάρος των κοινών προσπαθειών θα πέσει στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων.

Ο Οσάμου Σουζούκι, πρόεδρος της ομώνυμης εταιρείας, είπε ότι η συμφωνία τους είναι αποτέλεσμα των τεχνολογικών προκλήσεων της εποχής: «Το κύμα της αυτόνομης οδήγησης έρχεται, και το κόστος δεν μπορεί να μειωθεί παρά μόνο με μαζικές παραγωγές. Ετσι είναι απαραίτητο να συνεργαστούμε».

Η Τoyota θα αγοράσει ποσοστό 4,94% της Suzuki δαπανώντας περίπου 96 δισ. γιεν (περίπου 907 εκατ. δολάρια). Η επένδυση της Suzuki σε μετοχές της Τοyota είναι περίπου 48 δισ. γιεν.

Ο ιαπωνικός γίγαντας του αυτοκινήτου έχει ήδη σχηματίσει συμμαχίες και με άλλες εταιρείες του κλάδου, όπως με τη Subaru (κατέχει το 16,8%) και με τη Mazda (5,1%). Το νεότερο deal με τη Suzuki θεωρείται ικανό να ενισχύσει την ήδη υπάρχουσα συνεργασία τους στην Ινδία, χώρα που εξασφαλίζει πλεονεκτήματα στη Suzuki ακόμη και σε σύγκριση με την Toyota. Η Toyota θεωρείται η πλέον προηγμένη εταιρεία από τεχνολογική άποψη.

Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο του 2017 η Toyota και η Suzuki είχαν ανακοινώσει ότι υπέγραψαν μνημόνιο διερεύνησης της επιχειρηματικής συνεργασίας τους στους τομείς του περιβάλλοντος, της ασφάλειας και των νέων τεχνολογιών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...