171
| YouTube

Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ καταδιώκοντας σκάφος του κυπριακού Λιμενικού

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2021, 09:26
|YouTube

Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ καταδιώκοντας σκάφος του κυπριακού Λιμενικού

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2021, 09:26

Ακραία τουρκική πρόκληση λίγα 24ωρα πριν την άφιξη -και τη φιέστα- Ερντογάν στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη.

Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ καταδιώκοντας και υποχρεώνοντας σκάφος της λιμενικής και ναυτικής αστυνομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, να αποσυρθεί από περιοχή στην οποία περιπολούσε.

Το σκάφος του κυπριακού Λιμενικού, με έδρα το αλιευτικό καταφύγιο του Κάτω Πύργου και τριμελές πλήρωμα, βρισκόταν γύρω στις 03:30 τα ξημερώματα σε περιπολία για αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης 11 ναυτικά μίλια ανοικτά της Τηλλυρίας.

Στην περιοχή εμφανίστηκε τουρκική ακταιωρός η οποία κινήθηκε απειλητικά κατά του κυπριακού σκάφους και  άρχισε να το καταδιώκει, κάνοντας μάλιστα χρήση πυρών για εκφοβισμό.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, η καταδίωξη συνεχίστηκε σχεδόν μέχρι την είσοδο του αλιευτικού καταφυγίου.

Σε ανακοίνωσή της η ακτοφυλακή του ψευδοκράτους διέψευσε κατηγορηματικά το επεισόδιο λέγοντας:

«Αυτή η είδηση, όπως πάντα, είναι άλλη μία απόδειξη της αρνητικής πολιτικής της ελληνοκυπριακής πλευράς εναντίον του τουρκοκυπριακού λαού μετατρέποντας ένα περιστατικό, το οποίο δεν υφίσταται καν, σε σενάριο…».

Η Ανατολική Μεσόγειος μάς ανήκει, βροντοφωνάζει ο Ερντογάν σε νέο προπαγανδιστικό βίντεο -για λόγους κυρίως εσωτερικής κατανάλωσης- για την «απροσπέλαστη Γαλάζια Πατρίδα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...