246
Ελικόπτερο τύπου Σινούκ (φωτογραφία αρχείου) | Intimenews

Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν τον αρχηγό ΓΕΣ στη Ρω

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2019, 16:46
Ελικόπτερο τύπου Σινούκ (φωτογραφία αρχείου) | Intimenews

Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν τον αρχηγό ΓΕΣ στη Ρω

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2019, 16:46

Σοβαρό επεισόδιο με τουρκικά μαχητικά σημειώθηκε την Πέμπτη πάνω από το νησί της Ρω, «παρουσία» μάλιστα του Αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Γιώργου Καμπά.

Δύο τουρκικά F-16 παραβίασαν τον εναέριο χώρο και πέταξαν πάνω από την περιοχή, πέταξαν σε χαμηλό ύψος περίπου 500 μέτρων και κινήθηκαν πολύ κοντά στις ακτές του νησιού, φτάνοντας περίπου στο ένα μίλι από τη Ρω, την ώρα που επιχειρούσε να προσγειωθεί στο νησί το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο αρχηγός ΓΕΣ, που επισκεπτόταν μονάδες της περιοχής.

Τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν από ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη.

Οπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, νωρίς το πρωί, δύο μεμονωμένα τουρκικά F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης.

Προς αναγνώριση και αναχαίτισή τους έσπευσαν δύο ζεύγη ελληνικών μαχητικών που είχαν απογειωθεί από το Καστέλι και τη Σούδα.

Εκείνη την ώρα, ο Αρχηγός ΓΕΣ πετούσε με στρατιωτικό ελικόπτερο από τη Ρόδο προς το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου, στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας του στη ζώνη ευθύνης της 95ης ΑΔΤΕ.

Κατά τη διάρκεια της αναχαίτισης, το ένα τουρκικό F-16 ακολουθούμενο από τα δύο ελληνικά μαχητικά και εγκαταλείποντας το FIR Αθηνών, πέταξε νοτιότερα σε απόσταση ενός μιλίου από το σύμπλεγμα του Καστελόριζου την ώρα που προσέγγιζε το ελικόπτερο που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ.

Οπως έγινε γνωστό, το τουρκικό αεροσκάφος προσέγγισε το στρατιωτικό ελικόπτερο σε απόσταση μικρότερη από εκείνη του τουρκικού F-16, το οποίο την 25η Μαρτίου είχε επιχειρήσει να πλησιάσει το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι, και επίσης αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε από ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...