251
| Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Τουρκία: «Μείνετε σπίτι» ζήτησε ο Ερντογάν – Στα 92 τα θύματα του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2020, 20:25

Τουρκία: «Μείνετε σπίτι» ζήτησε ο Ερντογάν – Στα 92 τα θύματα του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2020, 20:25

Να μπουν σε «εθελοντική καραντίνα» ζήτησε από τους πάνω από 80 εκατομμύρια πολίτες της Τουρκίας ο Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους εκτός και αν πρόκειται για βασικές ή επείγουσες ανάγκες.

Ο τούρκος πρόεδρος παράλληλα ανακοίνωσε την Παρασκευή την διακοπή όλων των διεθνών πτήσεων, τονίζοντας πως συμβούλια για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα συγκροτηθούν στις 30 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας για να λαμβάνουν επιπρόσθετα μέτρα προφύλαξης αν κριθεί αναγκαίο.

Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανακοίνωσε νέα δραστικά μέτρα περιορισμού και απαγόρευσης μετακινήσεων καθώς και πως 12 πόλεις και χωριά τέθηκαν σε καραντίνα.

Επιβάτισσα με μάσκα και ένας σχεδόν άδειος συρμός στο μετρό της Κωνσταντινούπολης | REUTERS/Umit Bektas

Εν τω μεταξύ, 17 επιπλέον θάνατοι εξαιτίας του νέου κορονοϊού καταγράφηκαν στην Τουρκία την Παρασκευή, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 92, ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 2.069 φτάνοντας τα 5.698.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ανέφερε ότι χρειάζεται να ληφθούν στη χώρα ευρύτερα μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού, σημειώνοντας πως η Τουρκία διαθέτει πάνω από ένα εκατομμύριο διαγνωστικά τεστ.

Η τουρκική κυβέρνηση, τόνισε ο Κοτζά, δεν αποκαλύπτει τις τοποθεσίες που καταγράφηκαν τα κρούσματα για να αποτρέψει τον κίνδυνο αυξημένης μετάδοσης του ιού, με πολίτες να μετακινούνται από περιοχές με υψηλά επίπεδα μολύνσεων σε περιοχές όπου έχουν εντοπιστεί λιγότερα κρούσματα.

Η χώρα, ίσως πιο αργά από άλλες, έχει πάρει περιοριστικά μέτρα για τις μετακινήσεις ενώ έχει κλείσει εκπαιδευτικά ιδρύματα και άλλους χώρους όπου συναθροίζονται πολλοί άνθρωποι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...