416
Ο Αντνάν Οκτάρ σε κρουαζιέρα στον Βόσπορο, ανάμεσα σε μερικές από τις «γατούλες» του | A9 TV/FACEBOOK

Φυλάκιση 1.075 ετών, ένα για κάθε ερωμένη, σε «φίλο του Γκιουλέν»

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2021, 17:45
Ο Αντνάν Οκτάρ σε κρουαζιέρα στον Βόσπορο, ανάμεσα σε μερικές από τις «γατούλες» του
|A9 TV/FACEBOOK

Φυλάκιση 1.075 ετών, ένα για κάθε ερωμένη, σε «φίλο του Γκιουλέν»

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2021, 17:45

Σε 1.075 χρόνια φυλάκιση, για τον βιασμό δεκάδων γυναικών, για διαφθορά και για υποστήριξη του Φετουλάχ Γκιουλέν, καταδικάστηκε ένας τούρκος τηλεπαρουσιαστής θρησκευτικών εκπομπών, στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Αντνάν Οκτάρ είχε δικό του τηλεοπτικό κανάλι με θρησκευτικές εκπομπές και κυκλοφορούσε περιστοιχισμένος από γυναίκες με μίνι φορέματα, τις οποίες αποκαλούσε «γατούλες» του. Ολα αυτά μέχρι το 2018, οπότε και συνελήφθη μαζί με άλλα 200 άτομα, με τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης κατά γυναικών, του βιασμού ανήλικων, της διαφθοράς, της απάτης και της απόπειρας πολιτικής και στρατιωτικής κατασκοπείας.

Ο Αντνάν Οκτάρ, πάντα περιτριγυρισμένος από γυναίκες

Οπως αναφέρει η Telegraph, ο 64χρονος βρέθηκε ένοχος για την υποστήριξη μιας ομάδας του Φετουλάχ Γκιουλέν, του ιμάμη που ζει εξόριστος στις ΗΠΑ και κατηγορείται από τον Ταγίπ Ερντογάν ότι οργάνωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του, το 2016.

Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης δύο ανώτερα στελέχη της οργάνωσης του Οκτάρ, τους Ταρκάν Γιαβάς και Οκτάρ Μπαμπούνα, σε 211 και 186 χρόνια, αντίστοιχα.

Στη διάρκεια της δίκης, κατέθεσαν δεκάδες γυναίκες που κατήγγειλαν με σοκαριστικές λεπτομέρειες τον βιασμό τους και τη σεξουαλική εκμετάλλευση από τον Οκτάρ, ο οποίος εκτός από αυτές τις κατηγορίες, αρνήθηκε επίσης οποιαδήποτε σχέση με τον Γκιουλέν.

Ο Οκτάρ, στη μέση, κατά τη σύλληψή του από την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης

Ο κατηγορούμενος είχε πει στον δικαστή ότι είχε 1.000 ερωμένες λόγω «της αστείρευτης αγάπης στην καρδιά του για τις γυναίκες».

Ενα από τα θύματά του, μέλος της ομάδας του από την ηλικία των 17 ετών, κατέθεσε ότι τη βίασε επανειλημμένα και το ίδιο έκανε και σε άλλες γυναίκες. Η μάρτυρας κατέθεσε, μάλιστα, ότι μετά τον βιασμό τους, τα θύματα υποχρεώνονταν να πάρουν αντισυλληπτικά. Στο σπίτι του Οκτάρ, βρέθηκαν 69.000 αντισυλληπτικά χάπια, τα οποία ο ίδιος είπε ότι χρησιμοποιούσε για την θεραπεία… δερματικών διαταραχών και ψυχολογικών προβλημάτων.

Μετά τη σύλληψή του, το 2018, οι τουρκικές αρχές γκρέμισαν τη βίλα που χρησιμοποιούσε ως στούντιο για τον σταθμό. Το κανάλι Α9 είχε ξεκινήσει πρόγραμμα το 2011 και συχνά συγκέντρωνε τα πυρά τούρκων θρησκευτικών ηγετών, που καταδίκαζαν τις εμφανίσεις του Οκτάρ δίπλα στις γυναίκες του.

Λάθος ο… Δαρβίνος

Ο Οκτάρ κήρυττε ότι η θεωρία του Δαρβίνου για την εξέλιξη των ειδών ήταν λανθασμένη. Ο ίδιος είχε γράψει ένα βιβλίο 700 σελίδων για τη δημιουργία του κόσμου, γεμάτο επιστημονικά λάθη, που είχε στείλει μέχρι και σε μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου. Επίσης, είχε δημιουργήσει μία ιστοσελίδα στην οποία κατηγορούσε το BBC για ψευδείς ειδήσεις και όταν συνελήφθη είπε ότι ήταν θύμα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...