164
Ο Ντεμιρτάς στο Αμβούργο, το 2015 | EPA/DANIEL REINHARDT

Τουρκία: Δικαστήριο απέρριψε την έφεση για αποφυλάκιση του Ντεμιρτάς

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2020, 10:32
Ο Ντεμιρτάς στο Αμβούργο, το 2015
|EPA/DANIEL REINHARDT

Τουρκία: Δικαστήριο απέρριψε την έφεση για αποφυλάκιση του Ντεμιρτάς

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2020, 10:32

Δικαστήριο της Aγκυρας απέρριψε, επικαλούμενο έναν τεχνικό λόγο, την έφεση που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης γνωστού κούρδου πολιτικού προκειμένου να επιτύχουν την άμεση αποφυλάκισή του.

Την περασμένη εβδομάδα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) ζήτησε η Τουρκία να απελευθερώσει τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς, τον πρώην συμπρόεδρο του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), αποφαινόμενο ότι η φυλάκισή του παραβιάζει δικαιώματά του.

Το τουρκικό δικαστήριο όμως, αποφάσισε ότι ο Ντεμιρτάς πρέπει να παραμείνει στη φυλακή, διότι δεν υπάρχει επίσημη μετάφραση στα τουρκικά της απόφασης του ΕΔΑΔ.

Ο Ντεμιρτάς παραμένει προφυλακισμένος από τον Νοέμβριο του 2016, καθώς τον βαρύνουν διάφορες κατηγορίες περί «τρομοκρατίας».

Το δικαστήριο της Αγκυρας ανέφερε ότι αναμένει από το υπουργείο Δικαιοσύνης να του διαβιβάσει επίσημη μετάφραση της απόφασης του ΕΔΑΔ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε την απόφαση του δικαστηρίου του Στρασβούργου, βλέποντας σε αυτήν μια «πολιτική» και «υποκριτική» παρέμβαση και χαρακτηρίζοντας «τρομοκράτη» τον Ντεμίρτας.

Με δεδομένο ότι η Τουρκία είναι μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι αποφάσεις αυτές είναι νομικά δεσμευτικές για τη χώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...