273
Φωτογραφία από τους πρώτους τουρίστες που έφτασαν μετά την καραντίνα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» στην Κρήτη | Intime

Τουρίστρια με κορονοϊό έκανε βόλτες στην Κρήτη

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2020, 17:47
Φωτογραφία από τους πρώτους τουρίστες που έφτασαν μετά την καραντίνα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» στην Κρήτη
|Intime

Τουρίστρια με κορονοϊό έκανε βόλτες στην Κρήτη

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2020, 17:47

Για 72 ώρες περιφερόταν στην Κρήτη τουρίστρια από την Ρουμανία, η οποία είχε διαγνωστεί με κορονοϊό, αλλά οι υγειονομικές αρχές δεν μπορούσαν να την εντοπίσουν και να την ενημερώσουν.

Η γυναίκα μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» υποβλήθηκε στο τεστ για κορονοϊό και στη συνέχεια της δόθηκε, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, οδηγία να μεταβεί και να παραμείνει στο ξενοδοχείο της για 24 ώρες, δηλαδή μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Η γυναίκα πήγε στο ξενοδοχείο που είχε κάνει κράτηση, όμως το βρήκε κλειστό. Η ξενοδοχειακή μονάδα δεν είχε ακόμα ανοίξει, με αποτέλεσμα το τουριστικό γραφείο να τής βρει άλλο διαθέσιμο ξενοδοχείο και να την μεταφέρει εκεί.

Ομως, αυτή η αλλαγή δεν γνωστοποιήθηκε στις υγειονομικές αρχές, με αποτέλεσμα όταν βγήκαν τα αποτελέσματα τα οποία ήταν θετικά, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να πάει στο δηλωθέν ξενοδοχείο και να μην την εντοπίσει επί τόπου.

Αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού της. Οταν τελικά βρέθηκε το ξενοδοχείο της, δεν εντοπίστηκε στο δωμάτιο, «καθώς η Ρουμάνα φαίνεται πώς δεν παρέμεινε εκεί για τρεις μέρες, αλλά έκανε βόλτες, με σκοπό να απολαύσει τις διακοπές της», όπως γράφει το cretapost.gr.

Αλλωστε, η οδηγία που δίνει ο ΕΟΔΥ είναι ότι αν δεν επικοινωνήσει κάποιος για να ενημερώσει για θετικό αποτέλεσμα μέσα σε 24 ώρες, τότε σημαίνει ότι το τεστ ήταν αρνητικό.

Ετσι, οι αρχές εντόπισαν τη γυναίκα 72 ώρες αργότερα και την ενημέρωσαν πώς το τεστ είχε βγει θετικό κι έπρεπε να τεθεί σε απομόνωση στο ξενοδοχείο καραντίνας.

Η τουρίστρια αντέδρασε έντονα, δεν θέλησε να συνεργαστεί με τις αρχές και ενημέρωσε τους υπεύθυνους ότι δεν θέλει να χαλάσει τις διακοπές της.

Τελικά, με τη συνδρομή της αστυνομίας η τουρίστρια πείστηκε και μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο καραντίνας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...