Η σήραγγα είχε ύψος 1,7 μέτρα και μήκος πάνω από 100 μέτρα | Twitter
Επικαιρότητα

Τούνελ με κλιματισμό και Wifi έσκαβαν κλέφτες στο Μεξικό

Στόχο ένα θησαυροφυλάκιο είχαν οι κακοποιοί - πιθανόν μέλη καρτέλ- οι οποίοι εκτελούσαν για μήνες τα έργα πριν τους σταματήσει η ενισχυμένη θωράκιση
Protagon Team

Η παρανομία θέλει καλοπέραση και ανέσεις μέχρι να γίνει η δουλειά.

Αυτό έδειξε η ανακάλυψη από την αστυνομία μίας σήραγγας που είχαν σκάψει κακοποιοί στο Μεξικό για να ληστέψουν ένα υπόγειο θησαυροφυλάκιο στην πόλη Τσελάγια. Παρά την εντυπωσιακή δουλειά που έκαναν, τα έργα ανακαλύφθηκαν πριν προβούν στην κλοπή.

Οι αστυνομικοί βρήκαν μια σήραγγα 120 μέτρων και ύψους 1,7 μέτρων που είχε… κλιματισμό και WiFi.

Το τούνελ ξεκινούσε από το υπόγειο ενός εγκαταλειμμένου σπιτιού και περνούσε κάτω από δύο δρόμους πριν φτάσει κοντά στην εταιρεία. Ωστόσο οι δράστες μάλλον τα είχαν βρει δύσκολα με τη θωράκιση γύρω από το υπόγειο, η οποία περιλάμβανε σκυρόδεμα και μια βαριά χαλύβδινη πλάκα.

Στο θησαυροφυλάκιο εκτιμάται ότι υπάρχουν πολύτιμα αντικείμενα με αξία άνω των 20 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία υποπτεύθηκε τι συνέβη όταν το σύστημα ανίχνευσης κραδασμών εντόπισε δραστηριότητα, πιθανόν από την εκσκαφή, γράφουν οι Times.

Υποπτα θεωρούνται τα μέλη του καρτέλ Santa Rosa de Lima, τα οποία ενέχονται σε κλοπές καυσίμων. Δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Οι σήραγγες δεν είναι κάτι νέο για τα καρτέλ στο Μεξικό, τα οποία λέγεται ότι έχουν ειδικές ομάδες μηχανικών. Το 2015, ο διαβόητος βαρόνος των ναρκωτικών Χοακίν Γκουζμάν (ο Ελ Τσάπο) είχε δραπετεύσει από φυλακή χάρη σε σήραγγα για την οποία εργάστηκαν και ξένοι μηχανικοί λόγω του μήκους και της πολυπλοκότητας του έργου.