211
O Τόνι Μπλερ στη συζήτηση περί ΑΠΕ στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών | ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ VI/EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Tόνι Μπλερ: Να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή όπως την πανδημία

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2021, 19:05
O Τόνι Μπλερ στη συζήτηση περί ΑΠΕ στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
|ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ VI/EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Tόνι Μπλερ: Να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή όπως την πανδημία

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2021, 19:05

Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής απαιτεί συνεργασία και ομοφωνία σε παγκόσμια επίπεδο, λόγω της κρισιμότητας του θέματος, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ και ιδρυτής του Faith Foundation, κατά τη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Ο Μπλερ, 68 ετών σήμερα, αναφέρθηκε στην πανδημία και στην ταχύτατη αντιμετώπιση της, επισημαίνοντας ότι το θέμα της κλιματικής αλλαγής θα είχε επιλυθεί σε σημαντικό βαθμό, αν οι κυβερνήσεις είχαν επιδείξει παρόμοιο ενδιαφέρον.

Στη συζήτηση, συμμετείχε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης, ο οποίος έδωσε το κοινωνικό και πολιτικό στίγμα του κλάδου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Φθηνή, καθαρή και αποκεντρωμένη ενέργεια συνεπάγεται περισσότερη δημοκρατία και λιγότερες πολιτικές εντάσεις. Eννοιες περισσότερο αντιληπτές όταν το θέμα της κλιματικής αλλαγής αφορά στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπως ανέφερε ο κ. Περιστέρης.

Ο Γιώργος Περιστέρης της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ VI/EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Η χρηματοδότηση των ΑΠΕ είναι ένα σημαντικό και δύσκολο κομμάτι για τις αναπτυσσόμενες χώρες, επεσήμανε ο Τόνι Μπλερ, αλλά χώρες όπως η Ρωσία και η Ινδία πρέπει να δουν τα απτά οφέλη που θα αποκομίσουν οι ανεπτυγμένες χώρες για να πειστούν και να ακολουθήσουν.

Τέλος ο κ. Περιστέρης αναφέρθηκε στην πολιτική βούληση της νυν κυβέρνησης για στροφή στην πράσινη ανάπτυξη, και στην εδραίωση της κατεύθυνσης αυτής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...