592
|

To waiz είναι η πιο «σοφή» επιλογή για το πορτοφόλι μας

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2020, 12:30

To waiz είναι η πιο «σοφή» επιλογή για το πορτοφόλι μας

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2020, 12:30

Τα τελευταία χρόνια, το web banking έχει αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί ο τραπεζικός κλάδος. Οι ηλεκτρονικές πληρωμές, και, αντίστοιχα, οι μεταφορές χρημάτων, που πραγματοποιούμε μέσω των εφαρμογών e-banking, είναι δύο από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα των συναλλαγών που συντελούνται καθημερινά, γρήγορα και εύκολα, χάρη στην τεχνολογική εξέλιξη.

Τώρα η επόμενη μέρα έχει φθάσει και αφορά στη διαχείριση των οικονομικών μας από ηλεκτρονικές εφαρμογές, εκτός του περιβάλλοντος των τραπεζικών e-banking εφαρμογών. Τέτοιου είδους applications κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος σε παγκόσμια κλίμακα καθώς, μεταξύ άλλων, βοηθούν τους χρήστες τους να οργανώσουν καλύτερα τα έξοδα τους.

Στην Ελλάδα, ξεκίνησε τη λειτουργία της, αντίστοιχη εφαρμογή διαχείρισης οικονομικών, το waiz, και αναμένεται να βελτιώσει τον τρόπο που υπολογίζουμε το budget μας και εξοικονομούμε, έχοντας καλύτερη εικόνα των συναλλαγών μας.

Το waiz συγκεντρώνει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του χρήστη σε μία οθόνη, χωρίς να χρειάζεται να μπαίνει σε διαφορετικές εφαρμογές e-banking. Εφόσον γίνει η σύνδεση με τις τράπεζες στις οποίες διαθέτει λογαριασμό ο χρήστης, έπειτα μπορεί εύκολα να παρακολουθεί τις κινήσεις τους. Μάλιστα, οι συναλλαγές του χρήστη εμφανίζονται στην εφαρμογή ανά κατηγορία (π.χ. έξοδα σε super market, ρεύμα, ενοίκιο, θέρμανση, κτλ.) ενώ κατηγοριοποιούνται οι δαπάνες και χρονικά (π.χ. ανά μήνα, ανά τρίμηνο, ανά εξάμηνο, ανά έτος).

Έτσι, ο χρήστης αποκτά την πλήρη εικόνα των οικονομικών του αλλά και της οικογένειας του-αν υπάρχουν κοινοί λογαριασμοί με μέλη της οικογένειας του- με κάθε λεπτομέρεια, γνωρίζει πού, πόσα και πόσο συχνά ξοδεύει. Και όλα αυτά χωρίς καμία δική του προσπάθεια, καθώς όλες αυτές οι πληροφορίες του παρουσιάζονται στον ίδιο χρόνο που εμφανίζονται και στην εφαρμογή e-banking του. Παράλληλα, στο τέλος κάθε εβδομάδας αλλά και μήνα λαμβάνει αναλυτική ενημέρωση με διαγράμματα από το waiz για τα έσοδα-έξοδα του.

Ένα ακόμη στοιχείο που διακρίνει το waiz είναι οι «Προκλήσεις» του. Η εφαρμογή εντοπίζει ποιες είναι οι κατηγορίες όπου ο χρήστης ξοδεύει τα περισσότερα χρήματα και τον «προκαλεί» να μειώσει τη συγκεκριμένη δαπάνη για ένα μήνα ώστε να εξοικονομήσει κάποιο χρηματικό ποσό στο τέλος του «challenge». Η συγκεκριμένη δυνατότητα προτείνεται σε όσους δυσκολεύονται να βάλουν «φρένο» στις δαπάνες τους καθώς μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα με πιο διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο.

Επίσης, ο χρήστης ενημερώνεται, μέσω ειδοποιήσεων, όταν ο λογαριασμός του πέσει κάτω από το όριο που έχει θέσει ο ίδιος («Προσοχή έφθασες το όριο του μήνα») ή όταν μπουν χρήματα σε κάποιον από τους λογαριασμούς του.

Το waiz είναι διαθέσιμο δωρεάν σε Android και iOS κινητά. Η διαδικασία της εγγραφής είναι απλή και σύντομη αφού το μόνο που πρέπει να κάνει ο χρήστης για να συνδεθεί είναι να περάσει το e-banking των τραπεζών στις οποίες διαθέτει λογαριασμό. Φυσικά, όλα τα δεδομένα των χρηστών προστατεύονται πλήρως καθώς η λειτουργία τέτοιων εφαρμογών υπάγεται στην ευρωπαϊκή οδηγία PSD2 (Payment Service Directive), και επιτρέπει σε διαπιστευμένους οργανισμούς, όπως το waiz να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες λογαριασμών και πληρωμών μετά τη ρητή συγκατάθεση του χρήστη.

Ο έλεγχος που αποκτά ο χρήστης πάνω στα οικονομικά του δεδομένα με τη χρήση του waiz, τον βοηθάει στο να πραγματοποιήσει μακροπρόθεσμα σχέδια του. Επί παραδείγματι, μπορεί να προγραμματίσει τη διοργάνωση του γάμου του, ένα μεγάλο ταξίδι που σκεφτόταν καιρό, την ανακαίνιση του διαμερίσματός του κτλ.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ ο κάθε χρήστης επιδιώκει να κερδίσει χρόνο αλλά και χρήμα. Με το waiz, αυτό επιτυγχάνεται αξιόπιστα, γρήγορα αλλά και πρακτικά. Είναι η εφαρμογή που λύνει καθημερινά προβλήματα με εύκολη και ασφαλή χρήση της τεχνολογίας. Κατά συνέπεια, όταν το δοκιμάσει ο χρήστης θα καταλάβει πόσο κερδισμένος βγαίνει και πόσο λιγότερο «αγχωμένος» είναι πια με το θέμα της διαχείρισης των οικονομικών του.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το waiz.gr και ενημερωθείτε λεπτομερώς για τη λειτουργία του.