194
Τα σημάδια στην οροφή της αίθουσας με τα Γλυπτά | cretapost.gr

Το Βρετανικό Μουσείο απαντά στα περί μούχλας στην αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2019, 10:22
Τα σημάδια στην οροφή της αίθουσας με τα Γλυπτά
|cretapost.gr

Το Βρετανικό Μουσείο απαντά στα περί μούχλας στην αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2019, 10:22

Σε μια περίπου επιβεβαίωση, ότι η αίθουσα όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν είναι όσο καθαρή όσο θα έπρεπε, προχώρησε το Βρετανικό Μουσείο μετά τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες για την ύπαρξη μούχλας και αραχνών.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία μούχλας στην Πινακοθήκη Νταβίν. Το ζήτημα της εισροής ύδατος αντιμετωπίστηκε όταν συνέβη το περιστατικό και δεν συνέβη σε περιοχή με γλυπτά», ανέφερε στον Ant1 ο εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου

Φωτογραφίες από έλληνες τουρίστες δείχνουν ότι στην αίθουσα υπάρχει μούχλα, υγρασία ακόμη και αράχνες. Είναι τα αποτελέσματα διαρροής νερού που σημειώθηκε το 2018 μετά από έντονη βροχόπτωση.

Ο εκπρόσωπος του μουσείου επισήμανε ακόμη ότι τα Γλυπτά δεν απειλούνται και ότι ειδική ομάδα παρακολουθεί τους χώρους.

Σε ό,τι αφορά τα σημάδια που φαίνονται στην οροφή, ο εκπρόσωπος παραδέχτηκε ότι «τα σημάδια των πάνελ της οροφής δεν είναι ελκυστικά» αν και επισήμανε ότι τα αντικείμενα δεν απειλούνται.

Πρόσθεσε ότι «η διατήρηση της συλλογής είναι ύψιστης σημασίας για το Βρετανικό Μουσείο και η ομάδας μας για τη “συντήρηση και τα κτίρια” παρακολουθεί συνεχώς όλους τους χώρους στους οποίους στεγάζεται η συλλογή. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για γλυπτά στη συλλογή».

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη χαρακτήρισε προσβλητική την εικόνα εγκατάλειψης του Βρετανικού Μουσείου.