596
Παιδί σε παιδικό σταθμό στο Τόκιο, καθαρίζει τα χέρια του με αντισηπτικό | REUTERS

Το βίντεο σε παιδικό σταθμό για το πλύσιμο χεριών που έγινε viral

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2020, 15:45
Παιδί σε παιδικό σταθμό στο Τόκιο, καθαρίζει τα χέρια του με αντισηπτικό
|REUTERS

Το βίντεο σε παιδικό σταθμό για το πλύσιμο χεριών που έγινε viral

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2020, 15:45

Θραύση έχει κάνει βίντεο που ανέβασε στο Instagram μία 23χρονη βρεφονηπιοκόμος στο Μαϊάμι για να δείξει στα μικρά παιδιά πόσο σημαντικό είναι να πλένουν τα χέρια τους λόγω του κορονοϊού.

Είναι τόσο απλό και επεξηγηματικό, που το προτείνει μάλιστα και ο Ηλίας Μόσιαλος, πρόεδρος του τμήματος Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics, σε ανάρτησή του στο Facebook για να το υποτιτλίσει και να το διαδώσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Στο βίντεο, η Αμάντα Λορέντζο, που εργάζεται για πρώτη χρονιά σε παιδικό σταθμό, εξηγεί στα παιδιά, στην τάξη της, τι συμβαίνει όταν ο ιός έρχεται σε επαφή με το σαπούνι, χρησιμοποιώντας πιπέρι.

Αρχικά, ζητά από ένα παιδί να βάλει το δάχτυλό του μέσα σε πιάτο με νερό και πιπέρι. Στη συνέχεια, το παιδί βάζει το δάχτυλο μέσα σε ένα μπολ με σαπούνι και το ξαναβάζει μέσα στο πιάτο με το πιπέρι. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι κόκοι πιπεριού απομακρύνονται ταχύτατα από το δάχτυλο.

Η Αμάντα Λορέντζο στην τάξη της

«Δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση. Πήρα την ιδέα από ένα βίντεο που είδα στο TikTok και σκέφτηκα να το δείξω στα παιδιά, τα οποία ενθουσιάστηκαν! Μετά ήθελαν συνέχεια να πλένουν τα χέρια τους ό,τι και αν κάναμε στην τάξη», είπε η ίδια μιλώντας στην εκπομπή Today του NBC.

 

View this post on Instagram

 

Learning about the importance of washing our hands!? I wish you all could’ve seen how truly shocked they were that the “virus,” (pepper) moves away from the soap! So much fun and very informative! The things you learn from #TikTok ? #prekactivities #coronaviruspreventiontips #dabbooratnani

A post shared by Amanda Lorenzo (@mandysmunchkins_) on

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...