569
Στο επίμαχο βίντεο, ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν εμφανίζεται ασυγκράτητος και έτοιμος για όλα | EPA/STEVEN HIRSCH

Το βίντεο που «καίει» τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2018, 13:21
Στο επίμαχο βίντεο, ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν εμφανίζεται ασυγκράτητος και έτοιμος για όλα
|EPA/STEVEN HIRSCH

Το βίντεο που «καίει» τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2018, 13:21

Ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας κι αυτό σημαίνει ότι υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό σχεδόν για κάθε στιγμή της ζωής μας, ακόμη και την πιο προσωπική. Οταν ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν μεσουρανούσε στο Χόλιγουντ ως παντοδύναμος κινηματογραφικός παραγωγός, δεν θα μπορούσε να διανοηθεί πως θα ερχόταν μία μέρα με ντροπιαστικά βίντεο με τον ίδιο να παρενοχλεί σεξουαλικά μία συνεργάτιδά του να προβάλλεται στην τηλεόραση. Κι όμως. Αυτή η ώρα έφτασε.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian,  το Sky News πρόβαλε βίντεο από ένα επαγγελματικό ραντεβού της Μελίσα Τόμσον, το οποίο, όπως ισχυρίζεται η ίδια και μάλιστα έχει καταθέσει και σχετική μήνυση, κατέληξε σε βιασμό.

Το βίντεο τραβήχτηκε από την ίδια με την κάμερα του λάπτοπ της, που είχε ανοιχτό, προκειμένου να δείξει το 2011 στον Γουάινσταϊν ένα νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα στην τεχνολογία του βίντεο. Είχαν συναντηθεί στο γραφείο του Γουάινσταϊν κι εκείνος φοράει τζιν παντελόνι και λευκό μπλουζάκι, εμφάνιση που απέχει πολύ από ό,τι θα απαιτούσε μία επαγγελματική συζήτηση.

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ο άτακτος Χάρβεϊ που απορρίπτει την απλή χειραψία που του προτείνει η Τόμσον, ώστε να την αγκαλιάσει σφιχτά και να αρχίσει να την χαϊδεύει στην πλάτη. Καθόλου επαγγελματικό καλωσόρισμα, επίσης.

Κάποια στιγμή της λέει: «Ασε με να έχω μία μικρή γεύση από σένα. Μπορείς να μου τη δώσεις;». Η Τόμσον δήλωσε στο Sky News, ότι αφού ο Γουάινσταϊν συμφώνησε να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία που του πρότεινε για την προώθηση των ταινιών του, σκέφτηκε να το γιορτάσει βάζοντας το χέρι του μέσα από το φόρεμά της. Αν και το βίντεο τους δείχνει από τη μέση και πάνω, αποτυπώνει τις αντιδράσεις της γυναίκας, η οποία μοιάζει να δυσανασχετεί λέγοντάς του: «Αυτό παραπάει. Αυτό παραπάει».

Στον τηλεοπτικό αέρα παίχτηκε μόνο ένα μέρος του ντοκουμέντου που ρίχνει νέο λάδι στη φωτιά και στην υπόθεση Γουάινσταϊν. Ο δικηγόρος του, Μπεν Μπράφμαν, έσπευσε να σχολιάσει: «αν δει κανείς όλο το βίντεο, θα καταλάβει ότι δεν συμβαίνει τίποτα με τη βία και το μόνο που καταγράφει είναι απλό, και καθόλου παράδοξο, φλερτ κι από τις δύο πλευρές».

Ο δικηγόρος τονίζει επίσης, ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο η Τόμσον είχε εξαρχής σκεφτεί να τραβήξει ένα τέτοιο βίντεο, ήταν για να ντροπιάσει τον Γουάινσταϊν, να του κάνει μήνυση και να βγάλει χρήματα από αυτή την ιστορία.

Η ίδια όμως, τόνισε στη συνέντευξή της ότι η συμπεριφορά του Γουάινσταϊν απέναντί της ήταν αποπροσανατολιστική κι ότι ήταν πολύ δύσκολο για εκείνη να μείνει εντός κλίματος. Σχολίασε μάλιστα, ότι όσο περνούσε η ώρα, τα μάτια του συνομιλητή της σκοτείνιαζαν και έμοιαζε με αρπαχτικό.

Συνεχίζοντας την αφήγησή της, λέει ότι αναγκάστηκε να συναντήσει και αργότερα μέσα στην ίδια μέρα τον Γουάινσταϊν στο μπαρ ενός κοντινού ξενοδοχείου για να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό της, ο Γουάινσταϊν την οδήγησε σε ένα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου και τη βίασε.

«Κάθε φορά που προσπαθούσα να του ξεφύγω, με μπλόκαρε με το σώμα του και δεν μπορούσα να πάω πουθενά. Και είναι αρκετά μεγαλόσωμος. Ενιωθα διαρκώς παγιδευμένη, όπου κι αν στεκόμουν» αφηγήθηξε στο Sky News.

Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες εις βάρος της, που θέλουν να τον προκάλεσε και η ίδια. «Προσπαθούσα να κρατήσω τη συζήτηση σε επαγγελματικό επίπεδο, προσπαθώντας να κλείσω τη συμφωνία. Δεν είχα γνωρίσει ποτέ κανέναν που δεν μπορούσα να διαχειριστώ, ώσπου γνώρισα τον Γουάινσταϊν. Είναι αδιανόητο: αναγκάζεσαι να ζήσεις με το τραύμα του βιασμού, ενώ είχες ξεκινήσει για ένα επαγγελματικό ραντεβού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...