343
Αλέξης Τσίπρας και Μάρτιν Σουλτς. | SOOC

To βαρυσήμαντο τηλεφώνημα στον Σουλτς ήταν τελικά… SMS

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2017, 15:05
Αλέξης Τσίπρας και Μάρτιν Σουλτς.
|SOOC

To βαρυσήμαντο τηλεφώνημα στον Σουλτς ήταν τελικά… SMS

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2017, 15:05

Στο Μαξίμου πρέπει να έχουν μια διασταλτική θεωρία για το τι σημαίνει τηλεφωνική επικοινωνία. Εκτός και αν η Frankfurter Allgemeine Zeitung και ο Μάρτιν Σουλτς λένε ψέμματα.

Διότι από την κυβέρνηση μετέδιδαν προ δεκαημέρου ότι ο Αλέξης Τσίπρας «επικοινώνησε τηλεφωνικά» με τον ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών προσπαθώντας «να τον πείσει» να μπει σε μια νέα κυβέρνηση υπό την Ανγκελα Μέρκελ ώστε να μπολιάσει τη Γερμανία με κεντροαριστερές ιδέες και αντιλήψεις για την Ευρώπη και την Οικονομία.

Σύμφωνα με την κυριακάτικη έκδοση της FAZ, η οποία επικαλείται δηλώσεις του ηγέτη του SPD, o κ. Τσίπρας ήταν όντως μεταξύ εκείνων που επικοινώνησαν μαζί του ώστε να τον παροτρύνουν να συμφωνήσει στην δημιουργία ενός νέου Μεγάλου Συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ.

«Μην ξεχνάς ότι μια πραγματικά αριστερή και προοδευτική θέση δεν έγκειται στο να διατηρείς όσο γίνεται πιο καθαρή τη δική σου ταυτότητα, αλλά στο να αγωνίζεσαι για πραγματικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, προς το συμφέρον των πολλών. Είμαι σίγουρος ότι θα λάβεις τη σωστή απόφαση», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Τσίπρας στον γερμανό σοσιαλδημοκράτη, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της FAZ.

O ιδιος ο Σουλτς είπε ότι η επικοινωνία έγινε μέσω SMS.

Πριν από 10 ημέρες όμως από το Μαξίμου διακινείτο η πληροφορία ότι ο Πρωθυπουργός «επικοινώνησε τηλεφωνικά» με τον Σουλτς και του είπε τα κάπως πανομοιότυπα με τα παραπάνω: «Η πραγματικά αριστερή και προοδευτική στάση δεν είναι να διατηρείς την καθαρότητα των θέσεων σου αλλά να δίνεις μάχες για εφικτές αλλαγές προς όφελος των πολλών. Αν τώρα μπορείς αυτό να το πετύχεις, είναι ίσως μια ευκαιρία που δε πρέπει να χαθεί…».

Κυβερνητικές πηγές, μάλιστα, είχαν σπεύσει να πουν ότι ο κ. Τσίπρας, είχε εκφράσει την ανησυχία του για την πιθανότητα παρατεταμένης πολιτικής αβεβαιότητας στη Γερμανία, ενόψει μάλιστα κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της ΕΕ και για αλλαγές στην Ευρωζώνη και ενθάρρυνε τον επικεφαλής του SPD να επιστρέψει με ισχυρότερη διαπραγματευτική δύναμη στη συζήτηση για σχηματισμό κυβέρνησης. Τόνιζαν δε ότι η τηλεφωνική επικοινωνία των δυο ανδρών πραγματοποιήθηκε, καθώς ο κ. Τσίπρας αναχωρούσε από το Παρίσι για τις Βρυξέλλες.

Είναι και αυτός ένας τρόπος να βαφτίζεις ένα SMS σε βαρυσήμαντη πολιτική παρέμβαση με διεθνείς προεκτάσεις…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...