406
Λιγότεροι εργαζόμενοι αναμένεται να επιστρέψουν στα γραφεία του Twitter μετά το τέλος της καραντίνας | Shutterstock

Το Twitter λέει «ναι» στη μόνιμη τηλεργασία

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2020, 21:10
Λιγότεροι εργαζόμενοι αναμένεται να επιστρέψουν στα γραφεία του Twitter μετά το τέλος της καραντίνας
|Shutterstock

Το Twitter λέει «ναι» στη μόνιμη τηλεργασία

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2020, 21:10

Η διοίκηση του Twitter ενημέρωσε τους εργαζομένους του ότι όποιος επιθυμεί να εργάζεται από το σπίτι του και μετά το τέλος της πανδημίας θα μπορεί να το κάνει μέχρι να νιώσει απόλυτα ασφαλής για να επιστρέψει στο γραφείο του. Πριν από λίγες μέρες τόσο η Google όσο και το Facebook είχαν ενημερώσει το προσωπικό τους ότι όποιος το επιθυμεί μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι του μέχρι το τέλος τους έτους. Το Twitter προχώρησε όμως ένα βήμα περισσότερο ανακοινώνοντας ότι αν κάποιος εργαζόμενος το επιθυμεί θα μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι του σε μόνιμη βάση.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το BBC τα στελέχη της δημοφιλούς υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης διαπίστωσαν ότι η τηλεργασία εξαιτίας των μέτρων για τον κορονοϊό όχι μόνο δεν δημιούργησε κάποιο πρόβλημα ή δυσλειτουργία στην εταιρεία αλλά αντίθετα αποδείχθηκε ιδιαίτερα πετυχημένη.

«Τους μήνες που πέρασαν η τηλεργασία αποδείχτηκε αποτελεσματική. Θα καλοδεχτούμε όσους εργαζομένους θελήσουν να επιστρέψουν στις θέσεις τους φροντίζοντας να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για αυτούς. Αν όμως κάποιοι εργαζόμενοι μας μπορούν να διεκπεραιώνουν την δουλειά τους από το σπίτι και επιθυμούν να συνεχίσουν να εργάζονται εκεί μόνιμα θα φροντίσουμε αυτό να συμβεί» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Twitter που εδρεύει στον Σαν Φρανσίσκο αλλά έχει γραφεία σε πολλές χώρες και απασχολεί περισσότερους από 4.000 εργαζομένους.

Παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν ότι η απόφαση του Twitter ανατρέπει πολλά στερεότυπα όπως ότι η φυσική παρουσία στο γραφείο είναι απολύτως απαραίτητη ή ότι, όταν εργάζεται κάποιος από το σπίτι, στην ουσία κλέβει το αφεντικό του. Υποστηρίζουν ότι αποδείχτηκε το τελευταίο διάστημα ότι μπορούν οι εργαζόμενοι να είναι το ίδιο ή και περισσότερο παραγωγικοί από το σπίτι.

Ο αντίλογος σε αυτό είναι ότι πολλοί εργαζόμενοι αναφέρουν ότι εργάζονταν περισσότερες ώρες και πιο εντατικά από το σπίτι γεγονός που τους εξόντωνε σωματικά και ψυχολογικά. Επίσης οι εργαζόμενοι, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων και της καραντίνας, εργάζονταν με συνέπεια αλλά δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος ότι θα κάνουν το ίδιο όταν δεν θα είναι εγκλωβισμένοι μέσα στο σπίτι αλλά θα μπορούν όποτε θέλουν να βγαίνουν έξω.

Η συνέχιση της τηλεργασίας σε κάποιο βαθμό ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στα γραφεία σε αυτή την πρώτη φάση επιστροφής στην κανονικότητα μετά την καραντίνα πρέπει να θεωρείται δεδομένη αν όχι επιβεβλημένη. Μένει να αποδειχθεί αν οι εργαζόμενοι από το σπίτι χωρίς να έχουν πλέον περιορισμούς και απαγορεύσεις για να βγαίνουν έξω από αυτό θα αποδειχθούν το ίδιο συνεπείς και παραγωγικοί όσο στην διάρκεια της καραντίνας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...