305
| REUTERS/Kai Pfaffenbach

Το τριπλό μήνυμα της πρώτης εισβολής σε αγώνα στο Μουντιάλ του Κατάρ

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2022, 22:42
|REUTERS/Kai Pfaffenbach

Το τριπλό μήνυμα της πρώτης εισβολής σε αγώνα στο Μουντιάλ του Κατάρ

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2022, 22:42

Μήνυμα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, υπέρ του ουκρανικού λαού και υπέρ των αγωνιζόμενων γυναικών στο Ιράν επέλεξε να στείλει νεαρός άνδρας ο οποίος εισέβαλε στο Στάδιο Λουσαΐλ του Κατάρ το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το παιχνίδι Πορτογαλία – Ουρουγουάη. To περιστατικό αποτέλεσε την πρώτη πολιτική δράση του είδους εντός του αγωνιστικού χώρου –εξαιρουμένων των μηνυμάτων που έχουν ήδη στείλει είτε οι ίδιοι οι παίκτες ή οι οπαδοί από τις κερκίδες– σε ένα Μουντιάλ το οποίο έχει έτσι κι αλλιώς προκαλέσει πολλές πολιτικές συζητήσεις.

Ο άνδρας, ο οποίος μπήκε στο τερέν κρατώντας μια σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, πέρασε μπροστά από τον διαιτητή με αποτέλεσμα οι κάμερες να καταγράψουν φευγαλέα τη στιγμή προτού αλλάξουν εστίαση, κατά την οδηγία που υπάρχει τα τελευταία χρόνια από την FIFA.

Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία επίσης συνέλαβαν το περισταστικό με τα στιγμιότυπα να κάνουν από την πρώτη στιγμή τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Οπως φάνηκε στις φωτογραφίες, το μπροστινό μέρος της μπλούζας του «εισβολέα» έγραφε «Σώστε την Ουκρανία» –όπου ο πόλεμος συμπλήρωσε εννέα μήνες σε διάρκεια την περασμένη εβδομάδα– και το πίσω μέρος «Σεβασμός στη γυναίκα του Ιράν», όπου οι μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στο θεοκρατικό καθεστώς της χώρας αντιμετωπίστηκαν με σκληρή καταστολή.

Το μήνυμα υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας επίσης έχει ιδιαίτερο συμβολισμό δεδομένου ότι τα δικαιώματα των μελών της στο εμιράτο είναι ανύπαρκτα, γεγονός που επίσης πρακίνησε οπαδούς, παίκτες, ακτιβιστές και δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο Κατάρ να αναλάβουν συμβολική δράση, όπως η χρήση των περιβραχιόνιων «OneLove», τα οποία συμβολίζουν τον αγώνα κατά κάθε μορφής διακρίσεων.

REUTERS/Matthew Childs

REUTERS/Dylan Martinez

Δεν έγινε άμεσα γνωστή η τύχη του νεαρού ο οποίος γρήγορα απομακρύνθηκε από τον αγωνιστικό χώρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...