173
Φωτογραφία Αρχείου | REUTERS / Angus Mordant

Το «τραβάει» η Ρωσία: Τέλος και το πετρέλαιο στις χώρες που θα βάλουν πλαφόν στην τιμή του

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2022, 21:14
Φωτογραφία Αρχείου
|REUTERS / Angus Mordant

Το «τραβάει» η Ρωσία: Τέλος και το πετρέλαιο στις χώρες που θα βάλουν πλαφόν στην τιμή του

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2022, 21:14

Η Ρωσία θα αναστείλει τις προμήθειες πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου στα κράτη, τα οποία θα αποφασίσουν να βάλουν ανώτατο όριο στην τιμή του πετρελαίου, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

«Αν επιβάλλουν περιορισμούς στις τιμές, απλώς δεν θα προμηθεύουμε πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου σε τέτοιες εταιρείες ή κράτη που επιβάλλουν περιορισμούς, καθώς δεν θα εργαστούμε μη ανταγωνιστικά», είπε.

Ο Νόβακ έκρινε τις προτάσεις για επιβολή περιορισμών στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου ως «εντελώς παράλογες», προσθέτοντας ότι το μέτρο θα μπορούσε να καταστρέψει εντελώς την παγκόσμια αγορά πετρελαίου.

«Πρόκειται για παρέμβαση στους μηχανισμούς της αγοράς μιας τόσο σημαντικής βιομηχανίας, όπως η πετρελαϊκή, η οποία είναι η πιο σημαντική από την άποψη της διασφάλισης της ενεργειακής ασφάλειας όλου του κόσμου. Τέτοιες προσπάθειες θα οδηγήσουν μόνο σε αποσταθεροποίηση της πετρελαϊκής βιομηχανίας και της αγοράς» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι το τίμημα αυτού του μέτρου θα κληθούν να πληρώσουν πρώτοι οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί καταναλωτές, που βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με τις υψηλές τιμές ενέργειας.

«Αυτό θα καταστρέψει πλήρως την αγορά», τόνισε ο Νόβακ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...