217
Το TikTok έχει σίγουρα την στήριξη εκατομμυρίων πιτσιρικάδων που λατρεύουν την εφαρμογή | REUTERS/Florence Lo/Illustration

To TikTok μηνύει τη κυβέρνηση Τραμπ για να μπλοκάρει την απαγόρευσή του στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2020, 13:58
Το TikTok έχει σίγουρα την στήριξη εκατομμυρίων πιτσιρικάδων που λατρεύουν την εφαρμογή
|REUTERS/Florence Lo/Illustration

To TikTok μηνύει τη κυβέρνηση Τραμπ για να μπλοκάρει την απαγόρευσή του στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2020, 13:58

Και η κόντρα του Ντόναλντ Τραμπ και με την δημοφιλή εφαρμογή TikTok συνεχίζεται.

Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι μετά την απόφαση του αμερικανού προέδρου να απαγορεύσει το «κατέβασμα» της εφαρμογής, το TikTok και η μητρική της εταιρεία ByteDance Ltd. προσέφυγαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον κατά της εκτελεστικής εντολής του Ντόναλντ Τραμπ.

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής διάταγμα με το οποίο απαγορεύει στους πολίτες στις ΗΠΑ να «κατεβάζουν» την κινεζική εφαρμογή διαμοιρασμού βίντεο TikTok και την κινεζική εφαρμογή μηνυμάτων WeChat από την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου (δείτε περισσότερα εδώ).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην προσφυγή της εφαρμογής υποστηρίζεται ότι ο Τραμπ υπερέβη την εξουσία του με την απαγόρευση της εφαρμογής αυτής και ότι αυτό το έκανε για πολιτικούς λόγους κι όχι για να σταματήσει μια «ασυνήθιστη και αξιοσημείωτη απειλή» στις ΗΠΑ, όπως απαιτεί ο νόμος.

Οι υπεύθυνοι του TikTok τόνισαν επίσης ότι η απαγόρευση παραβιάζει τα δικαιώματα ελεύθερης έκφρασης του Πρώτου Άρθρου του Συντάγματος των ΗΠΑ. Οι ενέργειες του Τραμπ θα «καταστρέψουν μια διαδικτυακή κοινότητα όπου εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν συγκεντρωθεί για να εκφραστούν», σύμφωνα με το Tik Tok.

Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ «αγνόησε τα στοιχεία» που δείχνουν τη δέσμευση του TikTok για το απόρρητο και την ασφάλεια των αμερικανών χρηστών της.

Από τον Λευκό Οίκο, πάντως, δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια αντίδραση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...