276
Η Blockbuster υπήρξε πριν δυο δεκαετίες η μεγαλύτερη αλυσίδα ενοικίασης βιντεοταινιών στον κόσμο | Facebook

Το τελευταίο βιντεοκλάμπ Blockbuster του κόσμου

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2019, 20:45
Η Blockbuster υπήρξε πριν δυο δεκαετίες η μεγαλύτερη αλυσίδα ενοικίασης βιντεοταινιών στον κόσμο
|Facebook

Το τελευταίο βιντεοκλάμπ Blockbuster του κόσμου

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2019, 20:45

Η αμερικανική Blockbuster, η προ εικοσαετίας μεγαλύτερη αλυσίδα ενοικίασης βιντεοταινιών στον κόσμο, μπορεί να έχει χρεοκοπήσει, αλλά κάποια από τα καταστήματά της εξακολουθούν να λειτουργούν, μέσω φραντσάιζ.

Ή καλύτερα, εξακολουθούσαν, καθώς με το κλείσιμο των τελευταίων 10 βιντεοκλάμπ στις ΗΠΑ, πλέον έμεινε μονάχα ένα να κρατάει… ψηλά την σημαία της ενοικίασης βιντεοκασετών και dvd.

Το τελευταίο βιντεοκλάμπ σε όλο τον κόσμο λοιπόν στέκεται περήφανα στη πόλη Μπεντ του Όρεγκον, ειδικά μετά το πρόσφατο κλείσιμο του προτελευταίου Blockbuster στην Αυστραλία.

«Μπορείτε να δείτε ο,τι καινούργια ταινία θέλετε σε συνδρομητικές πλατφόρμες τύπου Netflix, αλλά δεν θα καταφέρετε να δείτε τις παλιότερες ταινίες -αυτές τις έχουμε εμείς», λέει η διευθύντρια του καταστήματος, Σάντι Χάρντινγκ, η οποία γιόρτασε την… μοναξιά της κορυφής τυπώνοντας μπλουζάκια και καπέλα, ως δώρα στους πελάτες της.

«Δεν μας “χαλάει” ο τίτλος, αντιθέτως μας αρέσει το ότι είμαστε οι τελευταίοι που απέμειναν. Μάλλον θα κάνει καλό στη δουλειά, καθώς θα υπαρξει ένα κύμα νοσταλγίας για το κατάστημα», επισημαίνει.

Η αλυσίδα των βιντεοκλάμπ, στο απόγειό της στις αρχές του 21ου αιώνα, είχε περισσότερα από 9.000 καταστήματα σε ολόκληρες τις ΗΠΑ και πολλές δεκάδες σε άλλες χώρες του κόσμου.

Το 2010, η εταιρεία κήρυξε πτώχευση και αγοράστηκε από το Dish Network και σταδιακά αναγκάστηκε να διακόψει διεθνώς την λειτουργία εκατοντάδων καταστημάτων που της ανήκαν απευθείας ή μέσω φραντσάιζ λόγω του ανταγωνισμού από συνδρομητικές υπηρεσίες προβολής ταινιών online, όπως η Netflix, η Coinstar και η Redbox.

Μέχρι τον Απρίλιο του 2017, μόνο 10 καταστήματα Blockbuster υπήρχαν στις ΗΠΑ.

Και αντίθετα σε όλες τις αντιξοότητες, το κατάστημα στο Μπεντ του Όρεγκον θα συνεχίσει να υπάρχει.

«Είμαστε υπερήφανοι που εξακολουθούμε να είμαστε ανοιχτοί», καταλήγει η Χάρντινγκ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...