354
| REUTERS/Fabrizio Bensch/Pool

Το Spiegel γράφει: «Αλέξης, ο μεγαλύτερος οπαδός της Μέρκελ»

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2021, 10:39
|REUTERS/Fabrizio Bensch/Pool

Το Spiegel γράφει: «Αλέξης, ο μεγαλύτερος οπαδός της Μέρκελ»

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2021, 10:39

Η στόχευση δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Το γερμανικό περιοδικό Spiegel γράφει για τον Αλέξη Βαΐου, τον έλληνα εστιάτορα που αποδεικνύεται ο πιο μεγάλος και ένθερμος οπαδός της Ανγκελα Μέρκελ. Αλλά τον γράφει «Alexis», μια έμμεση παραπομπή στον Αλέξη Τσίπρα, και έτσι ιντριγκάρει τον αναγνώστη, προσελκύει τον χρήση του Διαδικτύου.

Αυτό το κείμενο αλίευσε η Deutsche Welle στην καθημερινή αποδελτίωση-επισκόπηση του γερμανόφωνου Τύπου.

Γράφει η DW:

«Θα ξεκινήσουμε τη σημερινή επισκόπηση του γερμανόφωνου Τύπου με ένα δημοσίευμα που με ιδιαίτερο τρόπο εξαίρει τις ελληνογερμανικές σχέσεις.

»Με πρόσφατο ρεπορτάζ του Spiegel αφιερωμένο “στον καλύτερο φίλο της Μέρκελ”, που δεν είναι άλλος από τον εστιάτορα Αλέξη Βαΐου. Το άρθρο αναφέρεται στον μεγάλο θαυμασμό του ιδιοκτήτη του εστιατορίου “Ολυμπιακή Φλόγα” στο Μπρεμερχάφεν, ο οποίος εκφράστηκε με ένα πανό 40 τ.μ. το 2015, στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και των πολιτικών διενέξεων μεταξύ των δυο χωρών. Τότε, η Ανγκελα Μέρκελ είχε παρουσιαστεί από κάποια ελληνικά μίντια με χιτλερική στολή.

»Ο Αλέξης Βαΐου, θέλοντας να εκφράσει τη συμπαράστασή του στη γερμανίδα καγκελάριο, αλλά και στον γερμανικό λαό για τα τόσα προτερήματά του, όπως η ακρίβεια, η καθαριότητα, το “μικρό, αλλά σταθερό πουρμπουάρ”, έφτιαξε το πανό και προσκάλεσε την καγκελάριο στο εστιατόριό του, με αφορμή επικείμενη επισκεψή της στην πόλη. Η Ανγκελα Μέρκελ δεν πήγε στο εστιατόριο, αλλά τον κάλεσε να τον γνωρίσει στο ξενοδοχείο όπου διέμενε. Ο θαυμασμός, όμως, δεν περιορίστηκε εκεί. Από τότε, κάθε χρόνο στις 17 Ιουλίου, ημέρα των γενεθλίων της καγκελαρίου, πληρώνει μια μεγάλη καταχώριση στην εφημερίδα Bild, όπου της εύχεται χρόνια πολλά.

Τώρα, πέντε χρόνια αργότερα, γράφει το Spiegel, o Αλέξης Βαΐου αισθάνθηκε και πάλι την ανάγκη να υπερασπιστεί τη γερμανίδα πολιτικό. Οταν διάβασε στις αρχές Νοεμβρίου ότι δυο εστιάτορες απαγόρευσαν την είσοδο στα μαγαζιά τους στην καγκελάριο, επειδή πήρε σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εξοργίστηκε. Ως πράξη αλληλεγγύης, αποφάσισε να παραγγείλει ένα κέρινο ομοίωμά της που θα το έχει μόνιμα τοποθετημένο στην “Ολυμπιακή Φλόγα”. Υστερα από μεγάλη έρευνα, το παρήγγειλε στη Σαγκάη για 4.880 δολάρια. Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να το παραλάβει προσωπικά. Οποιος θα θέλει να φωτογραφηθεί με την “καγκελάριο” θα πληρώνει 5 ευρώ που θα χαρίζονται στα κοινωνικά συσσίτια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...