317
Ο θερινός κινηματογράφος «Στέλλα» στην Κυψέλη, την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας του | Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Το σινεμά σε περιμένει»: Σποτ βραβευμένων σκηνοθετών για την επιστροφή των θερινών κινηματογράφων

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2020, 10:00
Ο θερινός κινηματογράφος «Στέλλα» στην Κυψέλη, την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας του
|Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Το σινεμά σε περιμένει»: Σποτ βραβευμένων σκηνοθετών για την επιστροφή των θερινών κινηματογράφων

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2020, 10:00

Μια νέα καμπάνια με τίτλο «Το Σινεμά σε περιμένει» συνοδεύει αυτές τις μέρες το άνοιγμα των θερινών κινηματογράφων, που φέτος καθυστέρησαν, λόγω του κορονοϊού.

Με πολύ χιούμορ, όλοι οι φορείς της ελληνικής κινηματογραφίας ενωμένοι, πήραν την πρωτοβουλία να θυμίσουν στο κοινό ότι οι θερινοί κινηματογράφοι άνοιξαν και θα είναι κοντά τους με νέες και παλιότερες ταινίες, έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να κάνουν αυτή την εμπειρία όσο πιο ασφαλή γίνεται για όλους.

Η Ενωση Διανομέων Κινηματογραφικών Ταινιών Ελλάδος (ΕΔΙΚΤΕ), ο Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Εργων (ΣΑΠΟΕ), η Ενωση Σκηνοθετών, Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ), η Πανελλήνια Ενωση Αιθουσαρχών Κινηματογράφου (ΠΕΑΚ), η Κινηματογραφική Ενωση Βορείου Ελλάδας (ΚΕΒΕ), η Ενωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (ΕΕΝ) και η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ) είναι οι φορείς που συμμετέχουν στην εκστρατεία με την υποστήριξη του Athens Film Office του δήμου Αθηναίων.

Μία από τις εικόνες της καμπάνιας

Το concept και την καλλιτεχνική επιμέλεια της καμπάνιας «Το σινεμά σε περιμένει» έχει η Αλέκα Παπαδία, ενώ τη σκηνοθεσία των τηλεοπτικών σποτ, ανέλαβε ο βραβευμένος σκηνοθέτης Αργύρης Παπαδημητρόπουλος (Suntan, Wasted Youth, Bank Bang) και την παραγωγή ο Πάνος Παπαχατζής (Αργοναύτες).

Ολοι οι εμπλεκόμενοι, από τους ηθοποιούς, τους σκηνοθέτες, τους παραγωγούς, τους τεχνικούς και τους γραφίστες, μέχρι τους διανομείς και τους ιδιοκτήτες αιθουσών εργάστηκαν αμισθί για να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί η καμπάνια.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί λόγω κορονοϊού και ζητούν από το κράτος να πάρει εξειδικευμένα μέτρα στήριξης της κινηματογραφικής βιομηχανίας: «Σε αυτή τη νέα εποχή που διανύουμε, πέρα από τις συνεχείς προσπάθειες του κλάδου και την αδιαμφισβήτητη αγάπη του κοινού, απαραίτητο είναι να υπάρξουν άμεσα από την πλευρά του κράτους εξειδικευμένα μέτρα στήριξης και επιδότησης που θα επιτρέψουν σε αιθουσάρχες, διανομείς, δημιουργούς, τεχνικούς, ηθοποιούς και παραγωγούς να αποτελέσουν μέρος ενός ουσιαστικού κινηματογραφικού σκηνικού, που θα υπάρχει την επόμενη ημέρα. Ο συγκεκριμένος κλάδος πολιτισμού χωρίς αυτά, κινδυνεύει να βάλει τίτλους τέλους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...