342
Αριστερά ο Ελβις Πέπα και δεξιά ο Λέοναρντ Πέπα | protothema.gr

Το προφίλ των δύο δραπετών του Κορυδαλλού: Ληστές που βασάνιζαν ηλικιωμένους

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2019, 17:19
Αριστερά ο Ελβις Πέπα και δεξιά ο Λέοναρντ Πέπα | protothema.gr

Το προφίλ των δύο δραπετών του Κορυδαλλού: Ληστές που βασάνιζαν ηλικιωμένους

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2019, 17:19

Νέα στοιχεία για την δράση των δύο σεσημασμένων κακοποιών που δραπέτευσαν αργά το βράδυ της Τρίτης από τις φυλακές του Κορυδαλλού βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας που φέρνει στη δημοσιότητα το Protothema.gr, πρόκειται για δύο αδίστακτους κακοποιούς, αρχηγικά μέλη δύο διαφορετικών συμμοριών που δρούσαν σε Αθήνα και Κέρκυρα. Μάλιστα, αν και έχουν το ίδιο επώνυμο, δεν είναι αδέρφια αλλά γνωρίστηκαν μέσα στις φυλακές όπου εξέτιαν την ποινή τους.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ληστές είναι μέλη της συμμορίας με τα Καλάσνικοφ που εισέβαλαν σε σπίτια και βασάνιζαν ηλικιωμένους προκειμένου να τους ληστέψουν. Η δράση της συγκεκριμένης συμμορίας στην οποία μετείχαν είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα με τη βία και την ωμότητα των μελών της.

Ο πρώτος κακοποιός είναι ο Ελβις Πέπα από το Ελβασάν της Αλβανίας 31 ετών που έμενε στον Κάβο της Κέρκυρας και φέρεται να διώκεται για σωρεία ληστειών και κλοπών ενώ μπήκε στις φυλακές στις 7 Ιουλίου του 2018.

Ο δεύτερος είναι ο Λέοναρντ Πέπα που είναι γεννημένος το 1991 στην Αλβανία. Είναι κάτοικος Αθήνας και φέρεται να συμμετείχε σε συμμορία ληστών και διαρρηκτών ενώ μπήκε στον Κορυδαλλό στις 30 Οκτωβρίου του 2017.

Οι αστυνομικοί, έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τους δραπέτες και να τους συλλάβουν. Αλλωστε, οι Αρχές εκτιμούν ότι το παρελθόν τους δείχνει ότι θα επανέλθουν γρήγορα στην παρανομία, συνεχίζοντας τις κλοπές και τις ληστείες με θύματα ακόμη και ανήμπορους ηλικιωμένους.

Πώς κατάφεραν να δραπετεύσουν

Η κινηματογραφική απόδραση των δύο Αλβανών έγινε με αυτοσχέδιο σχοινί από ιμάντες τσαντών το βράδυ της Τρίτης.

Οι Αλβανοί που κρατούνταν στο κελί 17 της Δ’ πτέρυγας που βρίσκεται στο ισόγειο κατάφεραν να κόψουν τα κάγκελα να βγουν στον προαύλιο χώρο, να σκαρφαλώσουν τον τοίχο με ένα αυτοσχέδιο σχοινί από ιμάντες τσαντών, στην άκρη του οποίου είχαν έναν γάντζο και να το σκάσουν κάτω από τη μύτη των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των εξωτερικών φρουρών.

Οι δραπέτες έφτιαξαν ένα σχοινί από ιμάντες τσαντών που στη μία άκρη του είχαν δέσει μία πέτρα.

Η πέτρα αυτή όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, έχει «μαγκώσει» σε λάμπα που βρίσκεται εκτός των φυλακών, με αποτέλεσμα, οι δύο δραπέτες να αποδράσουν πιο εύκολα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...