466
Το Galaxy Fold με την αναδιπλούμενη οθόνη θα καθυστερήσει να φτάσει στα χέρια των καταναλωτών |

Το πολυαναμενόμενο Galaxy Fold παρουσίασε βλάβη και μπήκε στα… πιτς

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2019, 10:20
Το Galaxy Fold με την αναδιπλούμενη οθόνη θα καθυστερήσει να φτάσει στα χέρια των καταναλωτών
|

Το πολυαναμενόμενο Galaxy Fold παρουσίασε βλάβη και μπήκε στα… πιτς

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2019, 10:20

Η Samsung κατάφερε να γίνει ηγέτιδα δύναμη στον τομέα των smartphones και να έχει αποκτήσει την πρωτοκαθεδρία στις πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και αυτές τις μέρες προετοιμαζόταν πυρετωδώς για την κυκλοφορία του Galaxy Fold, ενός smartphone με αναδιπλούμενη οθόνη. Οι αποκαλούμενες foldable συσκευές είναι η νέα τάση στην βιομηχανία των κινητών τηλεφώνων. Όμως τα τελευταία 24ωρα ο νοτιοκορεατικός γίγαντας ηλεκτρονικών προϊόντων ξαναζεί τον εφιάλτη του 2016 όταν κυκλοφόρησαν φήμες ότι το πολυαναμενόμενο εκείνη την εποχή μοντέλο Galaxy Note 7 μπορεί λόγω κάποιας κατασκευαστικής αστοχίας να «σκάει» κυριολεκτικά στα χέρια των κατόχων του με συνέπεια η εταιρεία να αναγκαστεί σε μαζική ανάκληση της συσκευής.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Guardian η Samsung αναβάλει την κυκλοφορία του Galaxy Fold η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 25 Απριλίου. Όπως συμβαίνει συνήθως με την κυκλοφορία νέων προϊόντων έτσι και σε αυτή την περίπτωση η Samsung πριν δώσει στην κυκλοφορία το νέο της κινητό τηλέφωνο το είχε δώσει σε διάφορα άτομα για να το δοκιμάσουν. Πρόκειται για περίπου 50 άτομα ανάμεσα τους συντάκτες τεχνολογίας, αναλυτές, μπλόγκερς τεχνολογίας κ.α Υπήρξαν αναφορές για διαφόρων ειδών προβλήματα στις οθόνες ακόμη και ότι κάποιες από αυτές έσπασαν! Κάποιοι από τους δοκιμαστές αφαίρεσαν ένα πλαστικό περίβλημα που έχουν οι οθόνες το οποίο δεν πρέπει να αφαιρείται αλλά δεν τους είχαν ενημερώσει σχετικά με αποτέλεσμα οι οθόνες να υποστούν γδαρσίματα.

Αν και δεν έχει γίνει γνωστό πόσες από τις συσκευές αντιμετώπισαν το συγκεκριμένο πρόβλημα η Samsung αποφάσισε να αναβάλει την κυκλοφορία της συσκευής και να ξεκινήσει η ίδια ένα νέο γύρο ελέγχων και δοκιμών. Το Galaxy Fold θα φθάσει στα ράφια των καταστημάτων σε μια τιμή πέριξ των δύο χιλιάδων δολαρίων και οι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν θα αποτελέσει μεν λόγω της τιμής του μια μεγάλη εμπορική επιτυχία αλλά ότι η κυκλοφορία του είναι σημαντική γιατί θα ανοίξει τον δρόμο σε αυτές τις νέες καινοτόμες συσκευές που θα λειτουργούν ως κινητά τηλέφωνα αλλά και ως μικρές ταμπλέτες.

Η Samsung έκανε γνωστό ότι οι πρώτοι έλεγχοι δείχνουν πώς φαίνεται ότι αν δεχτούν πίεση κάποια συγκεκριμένα σημεία στον αρμό της συσκευής μπορεί να προκληθούν κάποιες ζημιές σε αυτή. Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι εντόπισε κάποιες αδυναμίες στο εσωτερικό της συσκευής που δημιουργούν προβλήματα στην απόδοση των δύο οθονών αδυναμίες που θα επιχειρήσει να διορθώσει. H Samsung επισήμανε ότι το προστατευτικό πλαστικό στις οθόνες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφαιρείται.

Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι η μεγάλη πλειοψηφία των συσκευών που δόθηκαν προς δοκιμή λειτούργησαν άψογα και ότι μια συσκευή μπορεί να ανοιγοκλείσει χωρίς να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα περίπου 200 χιλιάδες φορές. Αν και δεν έχουν υπάρξει ακόμη επίσημες ανακοινώσεις εκτιμάται ότι η αναβολή στην κυκλοφορία του Galaxy Fold θα είναι ολιγοήμερη. Υπάρχουν και άλλες εταιρείες που έχουν ανακοινώσει ότι έχουν κατασκευάσει foldable κινητά τηλέφωνα αλλά δεν έχουν ακόμη αναφέρει το πότε θα τα ρίξουν στην αγορά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...