394
| Pool via REUTERS/Maja Hitij

Το ποδοσφαιρικό θαύμα της Βιγιαρεάλ είχε θύμα τους Μπέμπηδες

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2021, 07:01

Το ποδοσφαιρικό θαύμα της Βιγιαρεάλ είχε θύμα τους Μπέμπηδες

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2021, 07:01

Ο μύθος της Σταχτοπούτας αλλά και αυτός του Δαυίδ και του Γολιάθ βρήκαν την ενσάρκωσή τους στο Γκντανσκ της Πολωνίας, σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Μια άσημη ομάδα, από μια μικρή πόλη 50.000 κατοίκων επικράτησε στην πρώτη της φορά σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης επί ενός μεγαθηρίου.

Επειτα από έναν τελικό που κράτησε τρεις ώρες και κρίθηκε στα πέναλτι, η Βιγιαρεάλ επικράτησε της ακριβοθώρητης Μάντεστερ Γιουνάιτεντ και πανηγύρισε την κατάκτηση του Europa League.

H ισπανική ομάδα επικράτησε με 11-10 στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση) και έκανε τον Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ να παραδεχτεί ότι η χρονιά για τους πολυδιαφημισμένους Μπέμπηδες ήταν τελικά αποτυχημένη.

Ο Ουνάι Εμερι φιλάει το τρόπαιο. Το έχει κατακτήσει άλλες τρεις φορές! (Pool via REUTERS/Kacper Pempel)

Αυτό ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία της Βιγιαρέαλ, ενώ ο προπονητής της, Ουνάι Εμερι, πανηγύρισε το τέταρτο (!) Europa League της καριέρας του σε πέντε τελικούς. Παράλληλα η Βιγιαρεάλ εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Ηρωας του αγώνα ήταν ο Αργεντινός γκολκίπερ της Βιγιαρεάλ, Ρούλι, καθώς ευστόχησε στο δικό του πέναλτι, ενώ στη συνέχεια απέκρουσε το πέναλτι του Ντε Χέα, με τον ισπανό τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι τελικά ο μοιραίος.

Ο Ρούλι «νικάει» τον Ντε Χέα (Pool via REUTERS/Kacper Pempel)

Στο πρώτο ημίχρονο η Βιγιαρεάλ περιόρισε τον ρυθμό της Γιουνάιτεντ και κατάφερε να προηγηθεί: στο 29′ και μετά από εκτέλεση φάουλ του Παρέχο, ο Ζεράρ Μορένο με προβολή νίκησε τον Ντε Χέα, ανοίγοντας το σκορ.

Επειτα η Γιουνάιτεντ έβγαλε αντίδραση και έκλεισε την ισπανική ομάδα μισό γήπεδο. Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 55′ όταν ο Εντισον Καβάνι με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής και ύστερα από φάση διαρκείας έκανε το 1-1.

Η Γιουνάιτεντ συνέχισε την πίεση έχασε μια καλή ευκαιρία, πάλι με τον Καβάνι, στο 72’, όμως γκολ δεν μπήκε. Ετσι το ματς πήγε στην παράταση και έπειτα στα πέναλτι, όπου σχεδόν όλοι ευστόχησαν. Ολοι πλην του Ντε Χέα…

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Μπισάκα (118’ Μάτα), Μπαϊγί (116’ Τζέιμς), Λίντελοφ, Σο , ΜακΤόμινι (118’ Άλεξ Τέλες), Πογκμπά, Ράσφορντ (116’ Τουανζέμπε), Φερνάντες, Γκρίνγουντ (100’ Φρεντ), Καβάνι.

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι): Ρούλι, Φόιτ (88′ Γκασπάρ), Αλμπιόλ, Πάου Τόρες, Πεντράθα (88’ Α. Μορένο), Καπού (120’ Ράμπα), Παρέχο, Τριχέρος (77’ Γκόμεθ), Γιέρεμι Πίνο (77’ Αλκάθερ), Μπάκα (60’ Κοκλέν), Ζεράρ Μορένο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...