253
Το κτίριο του Ιστορικού Αρχείου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιά στον Ταύρο | ΠΙΟΠ

Το ΠΙΟΠ συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2019, 19:08
Το κτίριο του Ιστορικού Αρχείου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιά στον Ταύρο
|ΠΙΟΠ

Το ΠΙΟΠ συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2019, 19:08

Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), με θέμα «Τέχνες και Ψυχαγωγία: αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο», πραγματοποιώντας ποικίλες δράσεις στο Ιστορικό Αρχείο του στην Αθήνα, στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη και στο δίκτυο μουσείων του στην περιφέρεια.

Αναλυτικά όλες οι δράσεις του ΠΙΟΠ ανά χώρο:

Ιστορικό Αρχείο (Αθήνα)

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, με αφετηρία το κτίριο και οδηγό τις πηγές του Αρχείου, οργανώνεται πολιτιστικός περίπατος στον Ταύρο αναδεικνύοντας τα βιομηχανικά κτίρια της περιοχής (ώρα 17:00). Την ίδια ημέρα, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας «The Artist» (2011) σε σκηνοθεσία Μισέλ Χαζαναβίσιους. Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται στον ίδιο χώρο, εργαστήρι, με τίτλο «Βιβλιοδεσία και ελεύθερος χρόνος», για οικογένειες με παιδιά, ηλικίας 6 έως 12 ετών. Μικροί και μεγάλοι θα δημιουργήσουν άλμπουμ φωτογραφιών και κάθε λογής ευχετήριες κάρτες, με κοπτική, κολάζ και ιαπωνική βιβλιοδεσία (ώρα 10:30). Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ. 210 3418011 (Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00).

Δίκτυο Μουσείων

Μουσείο Μετάξης, Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, Μουσείο Μαστίχας Χίου, Μουσείο Αργυροτεχνίας και Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ από τις 27 έως και τις 29 Σεπτεμβρίου η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία του Δικτύου του ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των μουσείων του Δικτύου του ΠΙΟΠ θα έχουν έκπτωση 20% στα είδη των πωλητηρίων.