301
Το ζευγάρι των γερμανών πρεσβευτών παρουσιάζεται επίσημα στην Λουμπλιάνα, το περασμένο Σαββατοκύριακο | Agenzia Nova

Το πείραμα της Γερμανίας: Παντρεμένο ζευγάρι μοιράζεται τον ρόλο του πρεσβευτή στη Σλοβενία

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2020, 21:07
Το ζευγάρι των γερμανών πρεσβευτών παρουσιάζεται επίσημα στην Λουμπλιάνα, το περασμένο Σαββατοκύριακο
|Agenzia Nova

Το πείραμα της Γερμανίας: Παντρεμένο ζευγάρι μοιράζεται τον ρόλο του πρεσβευτή στη Σλοβενία

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2020, 21:07

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών αποδεικνύεται ότι είναι εξαιρετικά ανοιχτόμυαλο.

Ο επικεφαλής του, Χάικο Μάας, αποδέχτηκε την πρό(σ)κληση που του έθεσε ένα ζευγάρι διπλωματών και τους διόρισε αμφότερους στη θέση του πρεσβευτή της Γερμανίας στη Λιουμπλιάνα, στη Σλοβενία.

Οι έμπειροι διπλωμάτες Νάταλι Κάουθερ και Αντριαν Πόλμαν πρότειναν οι ίδιοι αυτή τη ρύθμιση, προκειμένου να εξισορροπήσουν ανάμεσα στην υπερ-απαιτητική επαγγελματική και οικογενειακή τους ζωή, με τα τρία παιδιά ηλικίας επτά, οκτώ και 10 ετών και τις αμέτρητες καθημερινές υποχρεώσεις.

Η θητεία της 45χρονης Κάουθερ και του 43χρονου Πόλμαν στη Σλοβενία ξεκίνησε επίσημα το περασμένο Σαββατοκύριακο και θα είναι… εναλλάξ: θα κάνουν από ένα οκτάμηνο ο καθένας, αρχής γενομένης από τον Πόλμαν, ο οποίος ανέλαβε και θα παραδώσει τη σκυτάλη τον ερχόμενο Μάρτιο στη σύζυγό του κ.ο.κ.

Οπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ, οι δύο τους εργάζονται για το υπουργείο από το 2005 και ήδη είχαν δοκιμάσει (επιτυχημένα) αυτή τη φόρμουλα «συνεργασίας» κατά την προηγούμενη θέση τους, ως επιτετραμένοι της χώρας τους στο Σαράγιεβο της Βοσνίας.

«Το κύριο κίνητρό μας για αυτό το μοντέλο ήταν η συνειδητοποίηση ότι θέλουμε και πρέπει να περνάμε περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μας», δήλωσε ο Πόλμαν στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ARD.

Το ζευγάρι παραδέχεται ότι έχει διαφορετικές απόψεις όσον αφορά την διαχείριση και προσέγγιση διπλωματικών ζητημάτων, αλλά ελπίζει ότι αυτό δεν θα προκαλέσει ενδο-οικογενειακές διαμάχες.

«Βλέπουμε τα περισσότερα πράγματα στη ζωή μας με τον ίδιο τρόπο», είπε ο Πόλμαν, προσθέτοντας: «δεν ανησυχώ ότι θα υπάρξουν μεγάλες ρήξεις ή διαφορές μεταξύ μας».

Ωστόσο, όσο καινοτόμο ή πρωτοποριακό και αν είναι το πείραμα του, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν είναι το πρώτο που αποδέχτηκε παρόμοιου τύπου ρυθμίσεις: η Ελβετία, λόγου χάρη, το 2009 όρισε ομοίως ένα ζευγάρι ως «από κοινού πρεσβευτές» στην Ταϊλάνδη και η Γαλλία όρισε επίσης ένα ανδρόγυνο ως πρεσβευτές της χώρας στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας μεταξύ 2016-2019.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...