615
O Zλάταν Ιμπραΐμοβιτς | CreativeProtagon

Το «πάρτι τίτλου» που έγινε εφιάλτης

Sportscaster Sportscaster 9 Ιουλίου 2020, 17:51
O Zλάταν Ιμπραΐμοβιτς
|CreativeProtagon

Το «πάρτι τίτλου» που έγινε εφιάλτης

Sportscaster Sportscaster 9 Ιουλίου 2020, 17:51

Λένε πως οι Ιταλοί, πρώτα μαθαίνουν να παίζουν άμυνα και μετά να… περπατούν. Είναι έκπληξη, μια ιταλική ομάδα -οποιασδήποτε κατηγορίας- να δέχεται τρία γκολ μέσα σε έξι λεπτά, και τέσσερα σε 19′. Ακόμη μεγαλύτερη, όταν αυτή η ομάδα είναι η Γιουβέντους.

Η «Γηραιά Κυρία» ταξίδεψε στο Μιλάνο με τον «αέρα» της εν δυνάμει πρωταθλήτριας, σκοπεύοντας να κάνει ένα… πάρτι τίτλου μέσα στο «σπίτι» της ιστορικής αντιπάλου της. Πριν αρχίσει το ματς, η Μίλαν βρισκόταν 29 βαθμούς πίσω από τη «Γιούβε» και στο 53′ έχανε, ήδη, με 2-0. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που ακολούθησε. Λες κι ένα μαγικό ραβδί άγγιξε τους «Ροσονέρι» και τους μεταμόρφωσε, για 20 λεπτά, σε ομαδάρα, σαν αυτή που όλοι θαύμαζαν στα χρόνια της μεγάλης τους δόξας.

Πάνε 31 χρόνια από την τελευταία φορά που η Μίλαν είχε βάλει τέσσερα γκολ (4-0) στη Γιουβέντους. Ηταν 12 Μαρτίου του 1989. Ο Ντίνο Τζοφ δεν θα ξεχάσει, ποτέ, εκείνο το παιχνίδι απέναντι στη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης του φαν Μπάστεν, του Ράικαρντ, του Γκούλιτ, του Αντσελότι, του Αλμπερτίνι, του Κοστακούρτα, του Μπαρέζι και του (Πάολο) Μαλντίνι. Οι «Μπιανκονέρι» είχαν δεχθεί τέσσερα γκολ και πριν από τρία χρόνια, στον τελικό του Κάρντιφ, αλλά από τη φοβερή Ρεάλ Μαδρίτης, που -τότε- μονοπωλούσε το Τσάμπιονς Λιγκ. Δύο τέρματα είχε πετύχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έπαιζε, ακόμη, στη «Βασίλισσα». Σκόραρε και χθες (Τρίτη). Μόνο που, αυτή τη φορά ήταν με τους ηττημένους.

Ο παροιμιώδης εγωϊσμός του τραυματίστηκε ακόμη περισσότερο, επειδή στους απέναντι αγωνιζόταν ένα άλλο τεράστιο «εγώ» των γηπέδων: ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Μάλιστα, η τρομερή αντεπίθεση της Μίλαν άρχισε με δικό του γκολ. Ο Κιελίνι σταμάτησε την μπάλα με το χέρι, σε προσπάθεια του Ρέμπιτς μέσα στην περιοχή της Γιουβέντους, και ο VAR εντόπισε την παράβαση. Ο «Ιμπρα» ευστόχησε στο πέναλτι και, αμέσως μετά, έσκασε στον «CR7» ένα πονηρό χαμόγελο. Είχε τους λόγους του, γράφει ο ιταλικός Τύπος. Την ώρα που έστηνε την μπάλα στην άσπρη βούλα, ο Κριστιάνο φώναξε προς τον τερματοφύλακά του: «Τον ξέρεις…». Ο Σουηδός, όμως, έστειλε τον Στσέσνι να πέσει στη λάθος πλευρά. Υστερα, δεν απέφυγε τον πειρασμό να «απαντήσει», με αυτό το μειδίαμα, στον Ρονάλντο.

Η Γιουβέντους είχε προηγηθεί στο σκορ με 2-0. Ο Ραμπιό, έπειτα από ένα καταπληκτικό σλάλομ με το οποίο διέσχισε σχεδόν όλο το γήπεδο, πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της νέας του ομάδας (47′). Εξι λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ρονάλντο να σκοράρει, συμπληρώνοντας 26 τέρματα στο πρωτάθλημα (και 30 σε όλες τις εφετινές διοργανώσεις). Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι ο αγώνας είχε κριθεί, η Μίλαν έκανε τη μεγάλη ανατροπή. Με τον Ιμπραΐμοβιτς (62′), τον Κεσί (66′), τον Λεάο (68′) και τον Ρέμπιτς (80′).

Ευτυχώς για τη Γιουβέντους, η Λάτσιο δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να την πλησιάσει στους τέσσερις βαθμούς, επτά αγωνιστικές πριν από τον τερματισμό στη Serie Α. Η ομάδα της Ρώμης «αυτοκτόνησε» στο Λέτσε, χάνοντας 2-1 από την τοπική ομάδα, σε ένα ματς με τέτοια ένταση, που ο ισπανός αμυντικός των «Λατσιάλι», Πέτριτς, δάγκωσε το απλωμένο χέρι του Ντονάτι!

Κανείς δεν χάρηκε τον ανέλπιστο θρίαμβο της Μίλαν επί της Γιουβέντους περισσότερο από τον Ιμπραΐμοβιτς, που… έδωσε ρέστα μετά το τέλος του παιχνιδιού. «Είμαι μεγάλος, δεν είναι μυστικό. Η ηλικία, όμως, είναι ένα νούμερο. Δουλεύω καλά, έχω καλή ισορροπία, σήμερα έπαιξα περισσότερο (67 λεπτά) από ό,τι στον προηγούμενο αγώνα. Δεν προσπαθώ να κάνω τα ίδια πράγματα που έκανα όταν ήμουν 20 ετών, αλλά λειτουργώ έξυπνα. Δεν είμαι εδώ για να παριστάνω… τη μασκότ, αλλά για να βοηθήσω την ομάδα μου με κάθε τρόπο», τόνισε στους εκπροσώπους του Τύπου.

Οταν κάποιος τον ρώτησε αν δίνει συμβουλές στους συμπαίκτες του, ο 38χρονος σουηδός απάντησε με την έπαρση που τον διακρίνει: «Είμαι πρόεδρος, προπονητής και ποδοσφαιριστής, κι όλα αυτά με έναν μισθό. Αν ήμουν εδώ από την πρώτη μέρα της σεζόν, θα είχαμε κατακτήσει το πρωτάθλημα». Κάπου εκεί κοντά, ο Ρονάλντο θα άκουγε τις δηλώσεις του και θα… έβραζε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...