620
|

Τα πάρτι στον Αλιμο όπου κόλλησαν όλοι… Ερχονται «τσουχτερά» πρόστιμα για τους «πονηρούς» της διασκέδασης

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2021, 13:10

Τα πάρτι στον Αλιμο όπου κόλλησαν όλοι… Ερχονται «τσουχτερά» πρόστιμα για τους «πονηρούς» της διασκέδασης

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2021, 13:10

«Στο πάρτι του Αλίμου κόλλησα και εγώ!» Οι χρήστες στο Twitter κάνουν χιούμορ για τα πάρτι που έγιναν όχι σε ένα, αλλά σε τρία beach bars της Παραλιακής στον Αλιμο, τα οποία τελικά μετατράπηκαν σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Η απάντηση όμως ήρθε αυθόρμητα: «Μη γελάτε βλάκες, τα πράγματα είναι σοβαρά».

Δεκάδες ήταν αυτοί που πήγαν στα πάρτι, τα οποία σύμφωνα με πηγές της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ήταν όχι σε ένα, αλλά σε τρία beach bars, και λίγα 24ωρα μετά απευθύνθηκαν στον ΕΟΔΥ για οδηγίες για τα πρώτα συμπτώματα. Ολόκληρες παρέες κόλλησαν, άλλες πήγαν για rapid ή και μοριακό για να δουν αν το «κρυολόγημα» ήταν τελικά Covid.

Κληθείς να σχολιάσει τις εικόνες ξεφαντώματος στα κατάμεστα κέντρα της Παραλιακής, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης δήλωσε στην ΕΡΤ:

«Πρόκειται για απαράδεκτες εικόνες . Να αναλογιστούν ότι αυτό που συμβαίνει είναι υγειονομική βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα σε εσωτερικούς χώρους».

«Πώς είναι δυνατόν σε κέντρα διασκέδασης και καταστήματα να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο από ό,τι ισχύει σε συναυλίες, όπου έχουν ληφθεί άλλα μέτρα. Δεν στέκει πουθενά», παρατήρησε χαρακτηριστικά για να προσθέσει:

«Η πανδημία είναι εδώ δυστυχώς. Την προηγούμενη εβδομάδα καταγράψαμε στα λύματα μια αύξηση 60%. Ξεκίνησε την Τετάρτη και κορυφώθηκε το Σάββατο που είχαμε το μεγαλύτερο ιικό φορτίο, γεγονός που αποτυπώθηκε και στα κρούσματα […] Πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα για να περιοριστεί η αύξηση των κρουσμάτων, καθότι βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου».

Είναι προφανές ότι διαχωρισμός σε αμιγείς και μεικτούς χώρους που ανακοίνωσαν πρόσφατα οι υπουργοί Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, βαίνει προς… καταστρατήγηση και ήδη  η προειδοποίηση ήταν σαφής:

«Εάν κάποιοι έχουν πάντως την πονηριά να πουν “θα δηλώσω ότι έχω μεικτό αλλά θα δουλεύω με τη χωρητικότητα των εμβολιασμένων”, κάνουν μεγάλο λάθος. Σας διαβεβαιώνω. Και θα το διαπιστώσουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης προαναγγέλλοντας «τσουχτερά» πρόστιμα για τέτοιου είδους παραβάσεις.

Οσοι θέλουν μεγαλύτερη χωρητικότητα θα λειτουργούν αμιγώς για εμβολιασμένους και η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει να αισθάνονται κορόιδα όσοι τηρούν το νόμο, ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Οσον αφορά τα εμβόλια και την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, ο υπουργός είπε πως δεν υπάρχει λόγος για πανικό, καθώς αν κάποιος εξετάσει τη συνολική εικόνα, θα διαπιστώσει ότι έχει καλυφθεί ένα πολύ μεγάλο μέρος της διαδρομής. Η Πολιτεία, ωστόσο, δεν εφησυχάζει και προχωρά για να επιτευχθεί το τείχος συλλογικής ανοσίας.

Για μία ακόμη φορά ο κ. Γεωργιάδης ότι η κυβέρνηση δεν έχει ούτε την εξουσία ούτε και τη διάθεση να επιβάλει σε κάποιον αν θα εμβολιαστεί ή όχι και πως ο κάθε πολίτης έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης, ενώ στο επιχείρημα περί ατομικής ελευθέριας που προβάλλουν όσοι επιμένουν να μην εμβολιάζονται, μίλησε για την ηθική κρίση επί του τρόπου ασκήσεως της ατομικής ελευθερίας.

Ως παράδειγμα έφερε τους καθηγητές, υπογραμμίζοντας πως αν είναι ανεμβολίαστοι, διακινδυνεύουν να κολλήσουν τους μαθητές τους και «αυτή -τόνισε- είναι μια πράξη εξαιρετικά ηθικά επιλήψιμη». Για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμών παρέπεμψε στην αρμόδια επιτροπή Βιοηθικής.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πάντως ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες δεν κινδυνεύουν ούτε από τον κορονοϊό, ούτε από την παραλλαγή Δέλτα ενώ αντίθετα οι ανεμβολίαστοι στατιστικά φαίνεται ότι θα κολλήσουν όλοι και ορισμένοι θα νοσήσουν σοβαρά.

Κακώς γίνεται λόγος για παροχές προνομίων στους εμβολιασμένους. Τους πολίτες δεν τους διαχωρίζει η κυβέρνηση, αλλά ο κορονοϊός, παρατήρησε χαρακτηριστικά.

«Ομως ο ιός σε αντίθεση με την κυβέρνηση διαχωρίζει τους ανθρώπους ως προς ποιους θέλει να στείλει στον άλλο κόσμο και ποιους όχι. Άρα αναλόγως του μεγέθους του κινδύνου που ο καθένας μας βάσει της ατομικής του επιλογής έχει αποφασίσει να αναλάβει, θα πρέπει να ρυθμίζεται και το μέγεθος που το κράτος του επιτρέπει να κινδυνεύει ή όχι αναλόγως με τις επιλογές που έχει κάνει», κατέληξε στη σχετική αναφορά του ο υπουργός Ανάπυξης, επαναλαμβάνοντας την πρόσφατη φράση του Πρωθυπουργού ότι δεν μπορούν να την πληρώνουν οι εμβολιασμένοι για τους ανεμβολίαστους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...