519
Η δήμαρχος του Παρισιού (αριστερά) πόζαρε με τη Μίνι και τον Μίκι για να στείλει την απάντησή της στον Τραμπ | Twitter/anne_hidalgo

Το Παρίσι απαντά στον Τραμπ με… Μίκι Μάους!

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2017, 14:35
Η δήμαρχος του Παρισιού (αριστερά) πόζαρε με τη Μίνι και τον Μίκι για να στείλει την απάντησή της στον Τραμπ | Twitter/anne_hidalgo

Το Παρίσι απαντά στον Τραμπ με… Μίκι Μάους!

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2017, 14:35

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό επιστράτευσε το χιούμορ της και το διασημότερο ζευγάρι της Disneyland, τον Μίκι και τη Μίνι Μάους, για να απαντήσει στις επικρίσεις του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το Παρίσι, καθώς υποστήριξε ότι η Πόλη του Φωτός έχει αλλάξει δραματικά μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις των τζιχαντιστών τα τελευταία χρόνια.

Ο Τραμπ, μιλώντας στην ετήσια Διάσκεψη Πολιτικής Δράσης των Συντηρητικών (CPAC) στο Μέριλαντ, δήλωσε ότι «το Παρίσι δεν είναι πλέον Παρίσι». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικαλέστηκε έναν ανώνυμο φίλο του, ονόματι «Τζιμ», συχνό επισκέπτη της γαλλικής πρωτεύουσας, που πλέον έχει πάψει να ταξιδεύει εκεί εξαιτίας των επιθέσεων.

Υπερασπίστηκε έτσι τη μεταναστευτική του πολιτική, χρησιμοποιώντας ως αρνητικά παραδείγματα την κατάσταση που επικρατεί στη Γαλλία, τη Σουηδία και την Ευρώπη γενικότερα.

«Επί σειρά ετών, κάθε καλοκαίρι, ο Τζιμ πήγαινε στο Παρίσι με τη σύζυγο και την οικογένειά του. Οταν τον ρώτησα πώς είναι το Παρίσι, μου απάντησε ότι δεν έχει καμία σχέση με το πώς ήταν στο παρελθόν», είπε ο αμερικανός πρόεδρος.

Χρησιμοποιώντας το Twitter -το αγαπημένο μέσο του Τραμπ- η Ινταλγκό έγραψε :«Προς τον Ντόναλντ Τραμπ και τον φίλο του Τζιμ, στον Πύργο του Αιφελ γιορτάζουμε τον δυναμισμό και το ανοικτό πνεύμα του Παρισιού με τη Μίνι και τον Μίκι», δημοσιεύοντας και τη σχετική φωτογραφία.

Σε επόμενη ανάρτησή της τόνισε ότι οι κρατήσεις αμερικανών τουριστών για το πρώτο εξάμηνο του 2017 έχουν αυξηθεί κατά 30%, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Παρομοίως και ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Μαρκ Ερό, που δήλωσε επίσης μέσω Twitter ότι «3,5 εκατ. αμερικανοί τουρίστες επισκέφθηκαν τη Γαλλία το 2016 και θα είναι πάντα ευπρόσδεκτοι».

Τη δική του απάντηση στις δηλώσεις Τραμπ έδωσε και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. «Δεν θα κάνω συγκρίσεις, αλλά εδώ οι πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στα όπλα. Εδώ δεν υπάρχουν ένοπλοι που πυροβολούν κατά του πλήθους, απλά για την ικανοποίηση που προκαλεί το δράμα και η τραγωδία» τόνισε.

«Υπάρχει τρομοκρατία και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ενωμένοι. Νομίζω ότι δεν είναι ποτέ καλό, να επιδεικνύεται περιφρόνηση κατά μιας συμμαχικής χώρας. Δε θα το κάνω για τις ΗΠΑ και παροτρύνω τον αμερικανό πρόεδρο να μην το κάνει για τη Γαλλία», πρόσθεσε ο Ολάντ.

Πράγματι οι τουρίστες εγκαταλείπουν την Πόλη του Φωτός; Σύμφωνα το BBC, που επικαλείται στοιχεία από το Γραφείο Τουρισμού του Παρισιού, 7.356.945 τουρίστες από άλλες χώρες έφθασαν σε ξενοδοχεία της πόλης μεταξύ Ιανουαρίου και Νοεμβρίου του 2016 – 11,9% λιγότεροι σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Ως προς τους αμερικανούς τουρίστες, υπήρξε μικρή μείωση: 1.387.191 αφίξεις σε ξενοδοχεία, δηλαδή πτώση των αφίξεων κατά 9.95 από την προηγούμενη χρονιά. Την ίδια περίοδο σημειώθηκε ωστόσο αύξηση του αριθμού των τουριστών από άλλες περιοχές της Γαλλίας.

Τα στοιχεία από το 2015 καλύπτουν την περίοδο από της 13 Νοεμβρίου του 2015, με τις επιθέσεις που συγκλόνισαν τη χώρα να αφήνουν συνολικά 130 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Δεν υπάρχουν ωστόσο στοιχεία για τους τουρίστες που διέμειναν σε άλλους χώρους, όπως τα σπίτια που διατίθενται μέσω της εφαρμογής Airbnb.

Από την άλλη η Νέα Υόρκη, σύμφωνα με το γραφείο του δημάρχου της, δέχτηκε περισσότερους από 60 εκατ. επισκέπτες το 2016, 1,8 εκατ. περισσότερους από το 2015. Από αυτούς, 47,6 εκατ. προέρχονταν από τις ΗΠΑ και περίπου 13 εκατ. από το εξωτερικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...