242
Πολυκοσμία σε κεντρικούς δρόμους του Παρισιού - ένα πρόβλημα για τους επιδημιολόγους, καθώς η οικονομία πρέπει μεν να λειτουργεί, αλλά ο κορονοϊός επιστρέφει | REUTERS/Gonzalo Fuentes

Το Παρίσι απαγορεύει τις συναθροίσεις και την πώληση αλκοόλ τη νύχτα

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2020, 12:35
Πολυκοσμία σε κεντρικούς δρόμους του Παρισιού - ένα πρόβλημα για τους επιδημιολόγους, καθώς η οικονομία πρέπει μεν να λειτουργεί, αλλά ο κορονοϊός επιστρέφει
|REUTERS/Gonzalo Fuentes

Το Παρίσι απαγορεύει τις συναθροίσεις και την πώληση αλκοόλ τη νύχτα

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2020, 12:35

Η γαλλική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει αυστηρότερους περιορισμούς στο Παρίσι σήμερα, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπως έκαναν γνωστό το πρωί της Τετάρτης το τηλεοπτικό κανάλι BFM TV και η εφημερίδα Le Parisien.

Μεταξύ των μέτρων που σχεδιάζονται, είναι η απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων άνω των 10 προσώπων, ενώ η συμμετοχή σε μείζονες εκδηλώσεις θα περιορισθεί στα 1.000 άτομα, από τα 5.000 που επιτρέπεται τώρα να συμμετέχουν, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, που βασίζονται σε πολλές πηγές. Η πώληση οινοπνευματωδών σε εξωτερικούς χώρους θα απαγορεύεται μετά τις 8 μ.μ.

Οι νέοι κανόνες για το Παρίσι, αν επιβεβαιωθούν, θα υιοθετηθούν έπειτα από παρόμοια μέτρα που ελήφθησαν στη Λιόν, τη Μασσαλία, το Μπορντό και τη Νίκαια, καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται σε όλη τη χώρα.

Την Τρίτη, η Γαλλία κατέγραψε περισσότερα από 10.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο –ήταν η έκτη φορά εδώ και 12 ημέρες που συνέβη κάτι τέτοιο.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε 10.008 νέα κρούσματα την Τρίτη, σε σύγκριση με 5.298 τη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία καταγράφεται μικρότερος αριθμός μολύνσεων λόγω των καθυστερήσεων στις καταγραφές του Σαββατοκύριακου, και 10.569 την Κυριακή, όμως κάτω από το υψηλό των 13.498 μολύνσεων του Σαββάτου. Με τον νέο αριθμό μολύνσεων, ο απολογισμός ανέρχεται πλέον σε 468.069 κρούσματα.

Το γαλλικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε στους 31.416, με μια ημερήσια αύξηση 78 νεκρών, σε σύγκριση με τον κυλιόμενο μέσο όρο των επτά ημερών που ανερχόταν σε 60 θανάτους την ημέρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...