405
Παρά τις διαβεβαιώσεις Τσίπρα στους πυρόπληκτους, τελικά από ό,τι φαίνεται οι πληγέντες και οι συγγενείς των θυμάτων μπορούν να περιμένουν μερικούς μήνες ακόμα μέχρι να γίνουν και οι εκλογές | INTIMEnews

Το «πάγωμα» της έρευνας για το Μάτι έφερε πολιτική θύελλα

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2018, 10:45
Παρά τις διαβεβαιώσεις Τσίπρα στους πυρόπληκτους, τελικά από ό,τι φαίνεται οι πληγέντες και οι συγγενείς των θυμάτων μπορούν να περιμένουν μερικούς μήνες ακόμα μέχρι να γίνουν και οι εκλογές
|INTIMEnews

Το «πάγωμα» της έρευνας για το Μάτι έφερε πολιτική θύελλα

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2018, 10:45

Πάγωσαν όλοι στο άκουσμα ότι η… κατεπείγουσα  εισαγγελική έρευνα για τη πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι «παγώνει» μέχρι νεοτέρας. Μέχρι να συνταχθεί, λέει, και το πόρισμα της Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου που όπως εκτίμησε η ίδια, θα πάρει τουλάχιστον τρεις μήνες.

Η εξέλιξη αυτή με την ξαφνική παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου που δεν στοχεύει παρά μόνο στην καθυστέρηση έκδοσης του πορίσματος ώστε να μη συμπέσει με την κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τα πολιτικά κόμματα.

Και αυτό διότι η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να συμπεριληφθεί στη δικογραφία για το Μάτι το πόρισμα της Επιθεωρήτριας ήρθε στο κρισιμότερο σημείο, ένα βήμα πριν από την κλήτευση, ως υπόπτων, συγκεκριμένων προσώπων που «έλαμψαν» δια της απουσίας τους, της αβελτηρίας τους ή της ανικανότητάς τους να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά που άφησε πίσω της 99 νεκρούς.

Ηταν τέτοιος ο ρυθμός με τον οποίο εξελισσόταν η έρευνα, που δικαστικές πηγές μιλούσαν για άσκηση προσωποποιημένων ποινικών διώξεων ακόμα και πριν από την εκπνοή του Σεπτεμβρίου.

«Η εντολή της κ. Δημητρίου συνιστά αθέμιτη παρέμβαση στην ανεξαρτησία των εισαγγελικών λειτουργών στους οποίους έχει ανατεθεί η διεξαγωγή της προκαταρκτικής εξέτασης» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία και κάλεσε τη Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσει απερίσπαστη την έρευνά της, χωρίς παρεμβάσεις που δημιουργούν βαριές σκιές για τους σκοπούς και τα κίνητρά τους.

Δεν παραλείπει εξάλλου να επισημάνει το γεγονός ότι η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης έχει«αυταπόδεικτες» στενές σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου.

Για «μεθοδεύσεις» με τις οποίες «επιχειρείται να καθυστερήσει η δικαστική έρευνα της Εισαγγελίας Αθηνών και η προσωποποίηση ευθυνών για την τραγωδία στο Μάτι», έκανε λόγο από την πλευρά του το Κίνημα Αλλαγής, χαρακτηρίζοντας αδιανόητη και προκλητική οποιαδήποτε τέτοια απόπειρα, ιδιαίτερα μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος από τον ανεξάρτητο πραγματογνώμονα.

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν ορρωδούν ούτε μπροστά στην εκατόμβη των 99 νεκρών συνανθρώπων μας. Οι συγγενείς των θυμάτων που ζητάνε Δικαιοσύνη μπορούν να περιμένουν…» σχολίασε δηκτικά το Ποτάμι.

Σύμφωνα με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη η «απροκάλυπτη και αιφνιδιαστική» παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, «να μπλοκάρει την ανεξάρτητη και κατεπείγουσα εισαγγελική διερεύνηση για το πρωτοφανές εθνικό έγκλημα στο Μάτι, ακριβώς λίγο προτού απαγγελθούν προσωποποιημένες κατηγορίες και αποσταλούν κλήσεις για εξηγήσεις σε υπευθύνους από Περιφέρεια, Δήμους, Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ, Λιμενικό και Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας», αποτελεί από μόνη της απόδειξη για τη βαριές ευθύνες που φέρουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την εθνική τραγωδία.

Το ‘’όλα στο φως’’ για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σημαίνει ‘’όλα στις καλένδες’’. Τόσο κυνικά, τόσο απροκάλυπτα…», τονίζεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...