812
Ευτυχισμένα κινεζικά ζευγάρια, σε ομαδικό γάμο. Για τα προβλήματα που θα έλθουν μετά, υπάρχει το «Νοσοκομείο της Αγάπης» | REUTERS/Dinuka Liyanawatte

Το «Νοσοκομείο Αγάπης» στην Κίνα σώζει γάμους… «εξαφανίζοντας» ερωμένες

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2017, 14:32
Ευτυχισμένα κινεζικά ζευγάρια, σε ομαδικό γάμο. Για τα προβλήματα που θα έλθουν μετά, υπάρχει το «Νοσοκομείο της Αγάπης»
|REUTERS/Dinuka Liyanawatte

Το «Νοσοκομείο Αγάπης» στην Κίνα σώζει γάμους… «εξαφανίζοντας» ερωμένες

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2017, 14:32

Κυρίες και κύριοι, παντρεμένα ζευγάρια -που δεν περνάτε και πολύ καλά στον γάμο σας- αυτή η είδηση είναι για εσάς.

Σύμφωνα με το BBC, ένας νέος επαγγελματικός κλάδος εμφανίστηκε στην Κίνα, τα λεγόμενα «Νοσοκομεία της αγάπης». Η αποστολή τους δεν είναι καθόλου «αποστειρωμένη», αλλά είναι βαθιά ανθρώπινη, αφού βοηθούν τους συζύγους και τις συζύγους να χωρίσουν το έτερον ήμισυ από τους εραστές ή τις ερωμένες τους και να ζωντανέψουν ξανά την αγάπη τους, τον δεσμό τους, το στεφάνι τους.

Προβλήματα σε έναν γάμο υπάρχουν πάντα. Ιδίως όταν ανάμεσα στο ζευγάρι υπεισέρχονται οι «αντροχωρίστρες» και οι «αγαπητικοί». Εάν το καταλάβει ο/η σύζυγος, μία λύση είναι να πάρει πιστόλι και να αποκτήσει -εντάξει, μονομερώς, όχι συναινετικά- διαζύγιο και να συνεχίσει τη διαβίωσή του/της, ισοβίως, σε κάποιο κελί.

Η άλλη λύση, έμπλεη πολιτισμού, είναι να αναζητήσει έναν άλλον τρόπο και, μάλιστα, νόμιμο. Αυτός, λοιπόν, υπάρχει και είναι ένα… νοσοκομείο. «Νοσοκομείο Αγάπης» όπως λέγεται, το οποίο απευθύνεται σε όλους, άντρες και γυναίκες.

Εκεί, οι πελάτες πληρώνουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια για να σώσουν τον γάμο τους, χτυπώντας το πρόβλημα στη ρίζα του: «εξαφανίζοντας» τα ανεπιθύμητα τρίτα πρόσωπα τα οποία έχουν προσκολληθεί στον/στη σύζυγο και οδηγούν –μαθηματικά- σε διαζύγιο.

Μια -μέσης ηλικίας- γυναίκα μίλησε για αυτό στο BBC, θέλοντας να διατηρήσει την ανωνυμία της. Η σχέση της με τον άντρα της περνούσε κρισάρα και έτσι πήρε την απόφαση να απευθυνθεί στους ειδικούς που έχουν τα γραφεία τους -ε, συγγνώμη, το «Νοσοκομείο» τους- στη Σανγκάη. Η γυναίκα τόνισε πως μετά τη «νοσηλεία» ο γάμος της, πια, είναι καλύτερος από ό,τι πριν.

Η Μινγκ Λι
Η Μινγκ Λι

H Μινγκ Λι, συνιδρυτής της Weiqing Love Hospital, συμβουλεύει τις απατημένες και, εννοείται, τους βρίσκει λύσεις. Τι θα πει «και πού πήγαν οι απατημένοι άντρες»; Οι γυναίκες, βάσει των στοιχείων του «Αγαπονοσοκομείου», είναι συντριπτικά περισσότερες από τους άνδρες που απατήθηκαν και που αναζητούν βοήθεια. H Μινγκ τις ενημερώνει σχετικά, με τα μυστικά που διαθέτει, για να έχουν έναν επιτυχημένο γάμο και, φυσικά, παρέχει συμβουλές για το πώς θα αποτρέψουν τις απιστίες.

Βέβαια, σε πολλές περιπτώσεις, όμως, είναι πολύ αργά και η απιστία έχει ήδη γίνει. Και τώρα, τι γίνεται;

«Εχουμε 33 τρόπους με τους οποίους μπορούμε να διώξουμε την ερωμένη», εξηγεί ο Σχου Ξιν, συνιδρυτής του «Νοσοκομείου Αγάπης».

«Μπορούμε να “πείσουμε” την ερωμένη να ερωτευτεί με κάποιον άλλον, μπορούμε να πείσουμε το αφεντικό του άπιστου συζύγου να του δώσει μετάθεση, μπορούμε να κανονίσουμε μια παρέμβαση φίλων ή συγγενών, ενώ μπορούμε επίσης να πείσουμε την ερωμένη για τον κακό χαρακτήρα του μουρντάρη συζύγου και για τις κολλητικές ασθένειες που φέρει. Οι υπόλοιπες 29 μέθοδοι θα παραμείνουν κρυφές, για ευνόητους λόγους», υπογραμμίζει ο ίδιος. Εννοείται ότι οι υπόλοιπες μέθοδοι έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αλλά ποιος πάει μέχρι Σανγκάη για να κάνει το σχετικό ρεπορτάζ;

Ταυτόχρονα, τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης είναι γεμάτα από ιστορίες σχετικά με υποτιθέμενους εξαναγκασμούς, δωροδοκίες, αλλά και απειλές βίας προς τα «τρίτα πρόσωπα» σε γάμους. «Πάρε τόσα και εξαφανίσου», «Πρέπει να εξαφανιστείς από τη ζωή του/της, γιατί αλλιώς…» ή «Αν δεν σταματήσεις να τον/τη συναντάς, θα σε βρουν σε χαντάκι». Απλά, όμορφα, ανθρώπινα, πολιτισμένα. Πέραν της πλάκας, το «Νοσοκομείο Αγάπης» επιμένει ότι ποτέ του δεν έχει εφαρμόσει κάποια μέθοδο η οποία δεν είναι νόμιμη. Ε, έχουμε κάποιον λόγο να μην το πιστέψουμε;

Πάντως, εδώ και 17 χρόνια, που λειτουργεί αδιάλειπτα το «Νοσοκομείο», δεν έχει αποδειχτεί κάτι σχετικό, την ίδια στιγμή που το ένα εκατομμύριο πελάτες που το επισκέφτηκαν, αναζητώντας τη γιατρειά στον γάμο τους, πίνουν Μπαΐτζιoου -το εθνικό αλκοολούχο ποτό στην Κίνα- στην υγειά του. Γεγονός είναι ότι, επίσης, εκεί εργάζονται άνθρωποι εξαιρετικοί στη δουλειά τους και, βασικά, επαγγελματίες του είδους.

Οπως, για παράδειγμα, ειδικοί στην αποπλάνηση των ερωμένων ή των εραστών. Ο Ντάι είναι ένας από δαύτους και ο ίδιος περιγράφει τη δουλειά του ως εξαιρετικά δύσκολη. Και αφού μιλάμε για «Νοσοκομείο», υποθέτουμε ότι απαιτεί «χειρουργική ακρίβεια».

Ο Σχου Ξιν, συνιδρυτής του «Νοσοκομείου Αγάπης» (GETTY)
Ο Σχου Ξιν, συνιδρυτής του «Νοσοκομείου Αγάπης» (GETTY)

«Είμαι το δόλωμα, αλλά υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα που προσφέρει υποστήριξη. Πρέπει να κατανοήσεις όλες τις πλευρές για να ικανοποιήσεις μια γυναίκα και να της προσφέρεις αυτό που θέλει. Για παράδειγμα, αν θέλει πολυτελή ζωή, ακριβά εστιατόρια, ακριβά δώρα, θα της τα παρέχω όλα. Από την εμπειρία μου, οι περισσότερες ερωμένες επιζητούν οικονομικά οφέλη». Με λίγα λόγια; Εμφανίζεται στη ζωή μιας αντροχωρίστρας, την ξελογιάζει, την κάνει να περνά καλά, μέσα στα λούσα, οπότε εκείνη χωρίζει από τον παντρεμένο – που δεν μπορεί να τον έχει και όποτε θέλει. Απλό.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα, εν μέσω μιας τόσο σύνθετης κατάστασης που γεννά ένας γάμος κι οι απιστίες του, που υπάρχουν πάρα πολλοί οι οποίοι ξοδεύουν αφειδώς χρήματα, προκειμένου να διατηρήσουν το στεφάνι επί των κεφαλών τους.

Η εταιρεία -επειδή πάντα θα υπάρχουν γάμοι οι οποίοι δεν πάνε καλά και, ταυτόχρονα, άνθρωποι που θέλουν να παραμείνουν παντρεμένοι και θα έδιναν όσα χρήματα έχουν- ελπίζει ότι σύντομα θα εισέλθει στο χρηματιστήριο της Σαγκάης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...