458
Το μαξιλάρι στον προεδρικό καναπέ | Aris Oikonomou / SOOC

Το μυστικό πίσω από το μαξιλάρι με το πρόσωπο της Σακελλαροπούλου και την Καλυψώ

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2021, 13:57
Το μαξιλάρι στον προεδρικό καναπέ
|Aris Oikonomou / SOOC

Το μυστικό πίσω από το μαξιλάρι με το πρόσωπο της Σακελλαροπούλου και την Καλυψώ

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2021, 13:57

Ηταν μία από τις σχεδόν εθιμοτυπικές επισκέψεις που δέχεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας· αυτή τη φορά, το μεσημέρι της Τρίτης, την Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφτηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης για να την ενημερώσει για τα της αρμοδιότητάς του. Απ’ όλη τη συνάντηση είδηση δεν βγήκε, πλην μίας: η κυρία Σακελλαροπούλου είχε στον καναπέ για τους προσκεκλημένους ένα μάλλον κακόγουστο μαξιλάρι με το πρόσωπό της και τη Καλυψώ, τη γάτα που ως γνωστόν έχει υιοθετήσει η Πρόεδρος πέρυσι το φθινόπωρο στην Κάρπαθο.

H παρουσία του αυτοαναφορικού μαξιλαριού στο προεδρικό γραφείο δεν πέρασε απαρατήρητη και σχολιάστηκε αναλόγως και πολύ καυστικά στα social media. Οπως έγινε γνωστό, πάντως, δεν ήταν μια παραξενιά της κυρίας Σακελλαροπούλου, δεν είναι δηλαδή ότι η Πρόεδρος παρήγγειλε μαξιλάρι με την ίδια και τη γάτα της για να κοσμεί τον προεδρικό καναπέ –μάλιστα υπάρχει και μια τρίτη λεπτομέρεια στο κέντημα: η αγαπημένη μολυβοθήκη της Προέδρου.

Πρόκειται για δώρο μιας γυναίκας από το Ναύπλιο, κατά την πρόσφατη επίσκεψη της κυρίας Σακελλαροπούλου εκεί. Είναι κεντητό εργόχειρο, φτιάχτηκε με παραδοσιακή τεχνική και δόθηκε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την επίσκεψή της στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα της πόλης.

Μάλιστα, παρά το διαδικτυακό τρολάρισμα που δέχτηκε η Πρόεδρος, το μαξιλάρι παρέμεινε στη θέση του και υπήρχε και δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν το πρωί της Τετάρτης πια, ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε την κυρία Σακελλαροπούλου για να την ενημερώσει για την ιστορική συμφωνία με τη Γαλλία.

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αριστερά, το επίμαχο μαξιλάρι (SOOC)

Για αυτό το ιδιαίτερο δώρο στην Πρόεδρο έδωσε εξηγήσεις σε επιστολή της η πρόεδρος του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος, η σκηνογράφος Ιωάννα Παπαντωνίου.

«Έχω μείνει κατάπληκτη από την αντίδραση που είχε στα ΜΜΕ ένα από τα δώρα που προσφέραμε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν επισκέφθηκε το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα στο Ναύπλιο.

Ορισμένοι συνεργάτες του Ιδρύματος θέλησαν να της χαρίσουν κάποια δώρα μεταξύ των οποίων και ένα μαξιλαράκι, που με δική μου προτροπή δημιούργησε η Ελένη Κοΐνη, με το γνωστό εξαιρετικό της ταλέντο, χρησιμοποιώντας μεικτή τεχνική (κέντημα και patchwork). Τα έργα της χαρακτηρίζονται πάντα από χιούμορ, όπως δείχνει και η χρήση της γνωστής φωτογραφίας της Προέδρου με τη γάτα της, με τα μολύβια που γράφουν ΠΛΙ και PFF.

Η Πρόεδρος ενθουσιάστηκε και ζήτησε να επικοινωνήσει με τη δημιουργό για να την ευχαριστήσει προσωπικά.

Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι αυτό το τόσο απλό γεγονός θα κατέληγε σε αντιπολιτευτικά πυρά και μάλιστα με αχαρακτήριστες από κάποιους εκφράσεις. Είμαι σίγουρη ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν χρειάζεται τη δική μου υποστήριξη, αλλά εγώ γνώρισα μία ΚΥΡΙΑ, που με κέρδισε με την απλότητα και τη ζεστασιά της όση ώρα έμεινε με τους συνεργάτες μου κι εμένα στον κήπο του Μουσείου και θέλω να κάνω αυτή την παρέμβαση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...