446
O τελικός του επί κοντώ μόλις έχει ολοκληρωθεί και η Κατερίνα Στεφανίδη «ντυμένη» με την ελληνική σημαία ξεσπάει σε πανηγυρισμούς | Reuters

Το μήνυμα της Στεφανίδη στην κόντρα της «Αυγής» με τον Πύρρο Δήμα

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2016, 14:01
O τελικός του επί κοντώ μόλις έχει ολοκληρωθεί και η Κατερίνα Στεφανίδη «ντυμένη» με την ελληνική σημαία ξεσπάει σε πανηγυρισμούς
|Reuters

Το μήνυμα της Στεφανίδη στην κόντρα της «Αυγής» με τον Πύρρο Δήμα

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2016, 14:01

Η φωτιά που άναψε ανάμεσα στην «Αυγή» και τον Πύρρο Δήμα, με αφορμή σειρά άρθρων της εφημερίδας με έντονα επικριτικό χαρακτήρα προς του πρόσωπο του Ολυμπιονίκη και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, συδαυλίστηκε και από την Κατερίνα Στεφανίδη.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του επί κοντώ στο Ρίο, μιλώντας στον ΑΝΤ1, όχι μόνο δεν δίστασε να μιλήσει για το συγκεκριμένη κόντρα, αλλά πήγε καταφανώς το μέρος του Πύρρου Δήμα.

Είπε χαρακτηριστικά: «Επειδή είδα μερικά σχόλια τις τελευταίες ημέρες θα ήθελα να πω ότι δεν πηδάμε μια φορά στα τέσσερα χρόνια. Κάνουμε άλματα από τον Ιανουάριο έως το τέλος του χρόνου. Για πολλούς και διάφορους λόγους ο κόσμος μας βλέπει στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά υπάρχουν πολλοί αγώνες ενδιάμεσα».

Κι όλα αυτά εξαιτίας ενός άρθρου που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες στην Αυγή, στο οποίο ο αρθρογράφος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Πύρρο Δήμα σε άρθρο με τίτλο «Πρωταθλητισμός χωρίς αθλητισμό».

Στο κείμενο, ο δημοσιογράφος, διερωτήθηκε «πού χάθηκε εκείνη η περίφημη σχολή της Ελληνικής Άρσης Βαρών την οποία είχαμε ονομάσει “ντριμ τιμ” για τις επιτυχίες της και τη συγκομιδή των ολυμπιακών μεταλλίων που έφερε στη χώρα;» και «τι έγινε εκείνο το δαπανηρό “παλάτι της Άρσης Βαρών” που χτίστηκε για τις ανάγκες του αθλήματος κάπου στη Νίκαια, ώστε από εκεί να βγαίνουν περισσότεροι Έλληνες Ολυμπιονίκες» είχε επιτεθεί προσωπικά στον Πύρρο Δήμα λέγοντας: «Άλλωστε τι είδους άθλημα είναι αυτό που ένας πρωταθλητής αγωνίζεται μία ή δύο φορές σε τέσσερα χρόνια από Ολυμπιάδα σε Ολυμπιάδα, όπως ο Πύρρος Δήμας; Διότι έτσι δεν αγωνίζεσαι για την τιμή της πατρίδος και τη δόξα του αθλητισμού, αλλά για την τιμή της πατρίδος σου, από τα παχυλά πριμ και τα άλλα ευεργετήματα των αργομισθιών».

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο Πύρρος Δήμας αντέδρασε με εξώδικο, η εφημερίδα δημοσίευσε στη συνέχεια άλλα δύο άρθρα επικριτικά για τον αθλητή-σύμβολο της άρσης βαρών, το ένα από τον ίδιο δημοσιογράφο και το δεύτερο από τον αρθρογράφο Θανάση Καρτερό στο οποίο ομολόγησε ότι τα κίνητρα της εφημερίδας για την επίθεση κατά του Δήμα αφορούσαν τη συνεργασία του με τους Βενιζέλο-Σαμαρά.

Μιλώντας για τον επικό τελικό του επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη εξήγησε ότι ο λόγος που δεν βλέπει τα άλματα των αντιπάλων της, όπως συνέβη στην περίπτωση του αποτυχημένου άλματος της αμερικανίδας επικοντίστριας με το οποίο σφραγίστηκε το χρυσό μετάλλιο για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, έχει να κάνει με αγωνιστικούς λόγους γιατί την επηρεάζει.

Οσον αφορά τα σχόλια της Ρωσίδας Γελένα Ισινμπάγιεβα η Στεφανίδη τα απέδωσε «στη δύσκολη περίοδο για εκείνη γιατί η Ρωσία δεν ήρθε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο στίβο».

Παράλληλα δήλωσε ότι δεν την αγχώνει το γεγονός ότι θα είναι η ίδια που θα μεταφέρει την ελληνική σημαία στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων λέγοντας ότι «περιμένω πως και πώς την τελετή λήξης στο πάρτι για να περάσουμε όλοι καλά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News