524
«Βγάλ' τε το πορτοφόλι σας και βοηθήστε», προτρέπει η Lady Gaga | Reuters

Το Live Aid της Lady Gaga: Μουσικοί ενωμένοι κατά του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2020, 12:00
«Βγάλ' τε το πορτοφόλι σας και βοηθήστε», προτρέπει η Lady Gaga
|Reuters

Το Live Aid της Lady Gaga: Μουσικοί ενωμένοι κατά του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2020, 12:00

Πρόκειται για το μουσικό γεγονός της χρονιάς -σε όλα τα επίπεδα.

Μια φαντασμαγορική -online- συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου (ξημερώματα Κυριακής για την Ελλάδα), με την ονομασία “One World: Together At Home” («Ο Κόσμος Είναι Ενας: Μαζί Από το Σπίτι»).

Πρόκειται για ένα παγκόσμιο online event, στο οποίο διάσημοι μουσικοί από όλο τον κόσμο θα τραγουδήσουν για την υποστήριξη του Ταμείου Αλληλεγγύης για τον COVID-19 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και για να τιμήσουν τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στόχος της, είναι η συγκέντρωση χρημάτων από χορηγούς για τις ανάγκες της οικουμενικής προσπάθειας ενάντια στην πανδημία

Το σχεδιασμό και τον συντονισμό αυτής της υπερπαραγωγής έχει αναλάβει η Lady Gaga, η οποία σαν κληρονόμος της πρωτοβουλίας του Μπομπ Γκέλντοφ με το προ 35ετίας Live Aid για την Αφρική, καλεί μαζί της στην ίδια -ψηφιακή- σκηνή μια μεγάλη σειρά αστέρων της μουσικής.

Ο κατάλογος των καλλιτεχνών στην αρχή περιελάμβανε τους Αλάνις Μορισέτ, Αντρέα Μποτσέλι, Μπίλι Άιλις, Μπίλι Τζο Άρμστρονγκ (Green Day), Κρις Μάρτιν, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Εντι Βέντερ (Pearl Jam), Έλτον Τζον, Τζον Λέτζεντ, Κιθ Έρμπαν, Κέρι Ουάσινγκτον, Lang Lang, Lizzo,  Πολ Μακάρτνεϊ και Στίβι Γουόντερ.

Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε πριν μερικές ώρες, στο ήδη συναρπαστικό line up προστέθηκαν τα ονόματα των Τέιλορ Σουίφτ, Τζένιφερ Λόπεζ, Σελίν Ντιόν, Αλίσια Κις, Ελεν ΝτεΤζενέρις, Φάρελ Ουίλιαμς καθώς και οι ηθοποιοί Λουπίτα Νιόνγκο και Μάθιου Μακόναχι, ακόμα και η Βικτόρια Μπέκαμ!

Στην Ελλάδα η συναυλία θα προβληθεί την Κυριακή 19 Απριλίου, στις 3.00 το πρωί και μπορείτε να την παρακολουθήσετε σε μία σειρά από πλατφόρμες, όπως είναι το YouTube, το Facebook, το Instagram και το Twitter.

Η μετάδοση της εκδήλωσης θα γίνει ταυτόχρονα από πολλά δίκτυα, όπως τα αμερικανικά ABC, NBC και CBS, αλλά και το βρετανικό BBC.

Η Lady Gaga διευκρινίζει μάλιστα ότι η χρηματική ενίσχυση δεν είναι απλά ζητούμενο, αλλά προαπαιτούμενο:

«Βγάλ’ τε το πορτοφόλι σας, βοηθήστε και κατόπιν χαλαρώστε στην πολυθρόνα του σπιτιού σας και απολαύστε το σόου» είπε μιλώντας στην εκπομπή του Στίβεν Κόλμπερτ η ποπ σταρ.

Οπως τονίζεται από τα διεθνή ΜΜΕ, η συναυλία είναι μια έκκληση προς χορηγούς κάθε κατηγορίας, ιδιώτες και επιχειρήσεις, προς ενίσχυσιν του Ειδικού Ταμείου Αλληλεγγύης και Βοήθειας για τον COVID-19 του ΠΟΥ.

Από τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν, θα παρασχεθεί βοήθεια σε κατά τόπους φιλανθρωπικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, οι οποίες παρέχουν φαγητό, στέγη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ανθρώπους που βρίσκονται σε κατάσταση άμεσης ανάγκης.

Όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Δρ. Τέντρος Γκεμπρεγιέσους:

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι αφοσιωμένος στην προσπάθεια να νικηθεί η πανδημία του κορονοϊού. Τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι επιστημονικά και έχουν να κάνουν με τη δημόσια υγεία. Στηρίζουμε τους εργαζομένους στον κλάδο της περίθαλψης, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την αρρώστια. Μπορεί όλοι μας να έχουμε αναγκαστεί να κρατάμε αποστάσεις μεταξύ μας προσωρινά, όμως μπορούμε πάντα να συναντηθούμε εικονικά και να απολαύσουμε σπουδαία μουσική. Η συναυλία One World: Together At Home αντιπροσωπεύει μια δυνατή επίδειξη αλληλεγγύης απέναντι σε μια πανανθρώπινη απειλή».

Η ίδια η Lady Gaga είπε ότι η ίδια μαζί με την οργάνωση Global Citizen έχει καταφέρει να συγκεντρώσει ήδη ένα ποσόν της τάξης των 35 εκατ. δολαρίων, ειδικά για την εκστρατεία ενάντια στον κορονοϊό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...