243
|

Το Λιμενικό διαψεύδει τη Γεροβασίλη: Ενήμερη η ΕΛ.ΑΣ. για την επιχείρηση στα Εξάρχεια

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2019, 17:18

Το Λιμενικό διαψεύδει τη Γεροβασίλη: Ενήμερη η ΕΛ.ΑΣ. για την επιχείρηση στα Εξάρχεια

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2019, 17:18

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη, βιάστηκε να ρίξει το φταίξιμο στο Λιμενικό για την άσχημη και επικίνδυνη τροπή που πήρε η επιχείρηση στη ναρκο-γιάφκα της Θεμιστοκλέους. Οι λιμενικοί έδρασαν χωρίς να έχουν ενημερώσει πρώτα, ως όφειλαν, την ΕΛ.ΑΣ., παρατήρησε η υπουργός, το επίσημο έγγραφο της αναφοράς συμβάντος όμως, αναφέρει σαφώς ότι  «προ της έναρξης της επιχείρησης, είχε ενημερωθεί αρμοδίως το οικείο αστυνομικό τμήμα»!

Το έγγραφο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr, ουσιαστικά διαψεύδει την υπουργό. Η ουσία όμως παραμένει: ακόμα και εκπαιδευμένοι άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας κινδυνεύουν αν τολμήσουν να επιχειρήσουν στο άβατο των Εξαρχείων.

Στην αναφορά συμβάντος με ημερομηνία 5.4.19 και τη σήμανση ως «επείγουσα», περιγράφεται αναλυτικά το επεισόδιο της επίθεσης των ένοπλων κουκουλοφόρων στα στελέχη του Λιμενικού που συνόδευαν τον εισαγγελικό λειτουργό.

Το συμπέρασμα είναι ότι η ΕΛ.ΑΣ. είχε ενημερωθει έγκαιρα για την επιχείρηση αλλά δεν είχε δυνάμεις για να διαθέσει -το ίδιο έγκαιρα- στους λιμενικούς που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις ομάδες των κουκουλοφόρων.

«Βγαίνοντας από την οικία, οι άνδρες ΚΛΠ/ΠΟΔΙΝ βρέθηκαν αντιμέτωποι με πληθώρα ανδρών, τουλάχιστον 50, οι οποίοι κρατούσαν πολεμικά τυφέκια τύπου ΑΚ-47 (καλάζνικοφ), πιστόλια διαφόρων διαμετρημάτων και ρόπαλα και τους σημάδευαν με απειλητικές προθέσεις. Άμεσα δύο άνδρες ΚΛΠ/ΠΟΔΙΝ φυγάδευσαν τον δικαστικό λειτουργό επιβιβάζοντάς τον στο υπηρεσιακό όχημα, προκειμένουν να τον μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος, ενώ οι υπόλοιποι προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την απειλή του πλήθους», περιγράφεται μεταξύ άλλων. Δείτε κάτω το πλήρες κείμενο της αναφοράς που αποκαλύπτει το protothema.gr:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...