330
Η κομμένη πρύμνη του «Καλλιστώ» | ΣΚΑΪ

Πώς το πλοίο-θηρίο έκοψε στα δύο το «Καλλιστώ» στον Πειραιά [εικόνες & βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2020, 10:51
Η κομμένη πρύμνη του «Καλλιστώ»
|ΣΚΑΪ

Πώς το πλοίο-θηρίο έκοψε στα δύο το «Καλλιστώ» στον Πειραιά [εικόνες & βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2020, 10:51

«Είναι ένα θαύμα που δεν θρηνήσαμε θύματα». Με αυτά τα λόγια σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας το τι συνέβη το πρωί στη ράδα του Πειραιά, με θύμα το «Καλλιστώ», το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού το οποίο διεμβολίστηκε από το θηριώδες εμπορικό πλοίο μεταφοράς κοντέινερ MAERSK LAUNCESTON.

Το μέγεθος της καταστροφής αποκάλυψαν οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα αρχικά ο ΣΚΑΪ και έπειτα όλα τα ελληνικά δίκτυα.

Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού έχασε κατά τη σύγκρουση ολόκληρη την πρύμνη του με αποτέλεσμα να σημειωθεί εισροή υδάτων και το σκάφος (που ρυμουλκήθηκε στον Ναύσταθμο Σαλαμίνος, δείτε κάτω το βίντεο) να πάρει κλίση. Το υπό πορτογαλική σημαία MAERSK LAUNCESTON έχει πολωνό καπετάνιο.

Σώα είναι όλα τα μέλη του πληρώματος του «Καλλιστώ» εκ των οποίων δύο έχουν τραυματιστεί ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για το συμβάν ήταν η ακόλουθη:

«Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, την 07:40 σήμερα, για περιστατικό σύγκρουσης μεταξύ πλοίου ΠΝ Ν/ΘΗ “ΚΑΛΛΙΣΤΩ”, στο οποίο επέβαιναν είκοσι επτά (27) μέλη πληρώματος, και του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container) “MAERSK LAUNCESTON” σημαίας Πορτογαλίας, νοτιοανατολικά του αγκυροβολίου Πειραιά.

»Από το συμβάν προκλήθηκε εισροή υδάτων στο Ν/ΘΗ πλοίο, ενώ άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης των μελών του πληρώματος του Ν/ΘΗ από τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) αντιρρυπαντικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ομάδα ΜΥΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πλοίο ΠΝ, ελικόπτερο ΠΝ και τέσσερα Ρ/Κ. Τα μέλη του πληρώματος περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και πλοίο ΠΝ, ενώ δύο (02) τραυματίες εκ των μελών του πληρώματος του Ν/ΘΗ μεταφέρθηκαν στο λιμένα Πειραιά με σκάφος ΠΝ, όπου παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα ΠΝ και μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

»Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εμπορικού πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container), ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ρυμούλκησης του Ν/ΘΗ πλοίου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας». 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...