347
Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην πορεία του κόμματος, το πρωί της Τρίτης | ΙΝΤΙΜΕnews

Το ΚΚΕ έκανε τελικά πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ – επικεφαλής ο Κουτσούμπας

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2020, 10:54
Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην πορεία του κόμματος, το πρωί της Τρίτης
|ΙΝΤΙΜΕnews

Το ΚΚΕ έκανε τελικά πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ – επικεφαλής ο Κουτσούμπας

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2020, 10:54

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, είχε ξεκαθαρίσει ότι παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων, το κόμμα του θα κάνει πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, όπερ και εγένετο.

Γύρω στις 10 το πρωί, πολυπληθής ομάδα μελών της ΚΝΕ και του ΚΚΕ –περί τα 200 άτομα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις– έφθασε με επικεφαλής τον κ. Κουτσούμπα στον αστυνομικό φραγμό που είχε στηθεί έξω από το κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ στο κέντρο της Αθήνας φωνάζοντας τα γνωστά συνθήματα. Μάλιστα φαίνεται ότι το ΚΚΕ «πρόλαβε» την ΕΛ.ΑΣ που είχε προβλέψει να κλείσει τους σταθμούς του Μετρό στις 12 το μεσημέρι για να εμποδιστούν οι συγκεντρώσεις, αλλά δεν είχε σκεφτεί ότι από τον Περισσό θα πήγαιναν νωρίτερα.

«Το Πολυτεχνείο ζει, έξω οι Αμερικανοί» ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν μπροστά στην αμερικανική πρεσβεία.

«Εσπασε η απαγόρευση που επέβαλε η κυβέρνηση», έγραψαν τα Mέσα του Περισσού, κάνοντας λόγο για συμβολικό και ταυτόχρονα αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Μάλιστα, σύμφωνα με το huffingtonpost.gr, που επικαλείται αστυνομικές πηγές, περίπου 150-200 άτομα έστειλαν τον κωδικό 1 στο 13033, με τον ισχυρισμό ότι πηγαίνουν στο νοσοκομείο. Το αποτέλεσμα ήταν κάποιοι εξ αυτών να ελεγχθούν από αστυνομικούς αποφεύγοντας το πρόστιμο.

Στα βίντεο και τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, διακρίνονται τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ συντεταγμένα να φθάνουν μέχρι τη συμβολή της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την Κόκκαλη και ακολούθως να ξανακατεβαίνουν τη Λεωφόρο, σταματώντας μπροστά στο Πάρκο Ελευθερίας, παρουσία πάντα του γ.γ. της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Τη συγκέντρωση στην αμερικανική πρεσβεία, ακολούθησε αντίστοιχη στο ΕΑΤ-ΕΣΑ, όπου ο κ. Κουτσούμπας κατέθεσε στεφάνι.

 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη διαδήλωση του ΚΚΕ έξω από την αμερικανική πρεσβεία, ο κ. Κουτσούμπας είπε:

«Κάνουν το αυτονόητο. Είναι συμβολική κίνηση νέων ανθρώπων του ελληνικού λαού -όπως βλέπετε είναι συγκεκριμένα άτομα- ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, σ’ αυτά που υπέφερε η χώρα μας εξαιτίας της πολιτικής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...