364
To επίμαχο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Δημοκρατίας» | Twitter

Το ΚΙΝΑΛ ζήτησε παρέμβαση ΕΣΗΕΑ για τα fake news της «Δημοκρατίας»

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2018, 11:04
To επίμαχο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Δημοκρατίας»
|Twitter

Το ΚΙΝΑΛ ζήτησε παρέμβαση ΕΣΗΕΑ για τα fake news της «Δημοκρατίας»

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2018, 11:04

Την παρέμβαση της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) ζήτησε ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Σταμάτης Μαλέλης, για το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», το οποίο αφού έγινε viral στο Διαδίκτυο, διαψεύστηκε πανηγυρικά από την ΕΛΑΣ..

Στο πρωτοσέλιδό της (δείτε το κάτω) η εφημερίδα υποστήριζε ότι είχε ως «αποκλειστική» την είδηση ότι βρέθηκαν κρυμμένα σε ακίνητο στελέχους του ΠΑΣΟΚ 19 εκατ. ευρώ σε μετρητά (και μάλιστα σε δεσμίδες των 50 ευρώ!).

Το εν λόγω αποκαλυπτικό δημοσίευμα συνοδευόταν μάλιστα από αποκλειστική φωτογραφία από τις εκατοντάδες δεσμίδες των 50ευρων!

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, την περασμένη Τρίτη το βράδυ ομάδα περίπου 15 ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. μετά από πολυήμερη παρακολούθηση, έκανε έφοδο στο διώροφο σπίτι της οδού Ζαλακώστα στο Παλαιό Ψυχικό και ύστερα από εξονυχιστικό έλεγχο εντόπισε τα χρήματα μέσα σε ειδική κρύπτη.

Η «είδηση» έγινε ανάρπαστη στα social media, το «πάρτι» του διαδικτυακού κουτσομπολιού όμως, χάλασε η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας που διέψευσε το δημοσίευμα!

«Καμία Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας δεν πραγματοποίησε επιχείρηση σε οικία στο Παλαιό Ψυχικό, όπως επικαλείται σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», ανέφερε συγκεκριμένα η ΕΛ.ΑΣ.

Οσο για τη φωτογραφία με τις δεσμίδες των 50άρικων, όπως διαπιστώθηκε, κυκλοφορεί ευρέως στο Διαδίκτυο και έχει συνδεθεί με υπόθεση εκατομμυρίων που είχε δει το φως της δημοσιότητας στο εξωτερικό.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Σταμάτης Μαλέλης με την πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών Μαρία Αντωνιάδου, εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», υπογραμμίζοντας  ότι τέτοιες πρακτικές πλήττουν τη Δημοκρατία και την Ελευθεροτυπία.

Παράλληλα ζήτησε την άμεση παρέμβαση της Ενωσης Συντακτών και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων κατά της εφημερίδας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Φώφης Γεννηματά Νίκος Βοσδογάννης,  με ανάρτησή του στο Facebook.

Η ΕΣΗΕΑ οφείλει να παρέμβει για τα fake news της εφημερίδας Δημοκρατία. Ήδη ο Σταμάτης Μαλέλης επικοινώνησε τηλεφωνικά…

Geplaatst door Nikos Vosdoganis op Zaterdag 10 november 2018

«Η αήθης επίθεση λάσπης κατά του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται. Την περιμέναμε εξάλλου», αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη σε ανακοίνωσή της για το θέμα και προσθέτει:

Πρωταγωνιστές των Fake News και πάλι οι γνωστοί εκφραστές του Καραμανλισμού, οι θερμοί υποστηρικτές του ομοϊδεάτη τους Υπουργού των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που ως γνωστόν ειδικεύεται διαχρονικά στις προβοκάτσιες».

«Και πάλι εξευτελίστηκαν. Ας γνωρίζουν, όμως, ότι πίσω έχει η αχλάδα την ουρά», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...